Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problem s azilantima

Švedska traži da se ponovo uvedu vize za Srbiju, BiH, Crnu Goru...

Švedska
Igor Kralj/PIXSELL
29.01.2013.
u 21:56

Očekuje se da će ove godine azil u Švedskoj tražiti 54.000 osoba, od čega između 15.000 i 20.000 iz Sirije. Zbog velikog broja zahtjeva teško je naći smještaj azilantima, a većina ima neosnovani zahtjev za azilom

Ministar za migracije i azil Švedske Tobias Lennart Billström inzistira da se građanima Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije i Crne Gore ponovo uvedu vize za putovanja u Europsku uniju i pismo s tim zahtjevom poslao je vladama preostalih 26 država članica EU, javlja Blic.

Švedska će pooštriti politiku prema azilantima, kako bi pomoć mogli dobiti svi kojima je zaista neophodna, navodi se švedskim medijima. Prema Billstromovim riječima, očekuje se da će ove godine azil u Švedskoj tražiti 54.000 osoba, od čega između 15.000 i 20.000 iz Sirije. Zbog velikog broja zahtjeva teško je naći smještaj azilantima, a većina ima neosnovani zahtjev za azilom, dodao je.

 - Oni navode siromaštvo i nemogućnost zaposlenja kao razlog dolaska, a to nikada nije bio prihvatljiv razlog za odobravanje azila. Švedska mnogo novca troši na osobe koje su već dobile negativne odgovore na zahtjev za azil, ali još nisu napustile zemlju. Zbog toga moramo promijeniti postojeći i donijeti nove zakone, koji će biti mnogo korektniji i pravedniji prema svim osobama koje traže azil - rekao je Billstrom.

>>Moguće ponovno uvođenje viza za Srbiju i BiH

Komentara 27

KA
kajinx
22:31 29.01.2013.

…uvedu vize za zemlje iz naše regije! Koja je to naša regija? Mi nemamo regiju. Susjedne zemlje oko nas nemaju ništa zajedničko s nama.

KO
kokokomo
22:40 29.01.2013.

Potpuno razumijem Šveđane, brojke sve govore. Kad bi se u Hrvatskoj organizirao referendum sa pitanjem "želite li uvođenje viza za državljanje Republike Srbije", siguran sam da ne bih bio jedini koji bi zaokružio "DA". Inače admini VL mi u praviluu ovakove upise brišu.

OB
-obrisani-
16:08 30.01.2013.

30.01.2013. u 14:30h Startrack je napisao/la: Al najsmjesnije mije kad Srbi glume rasu gospodara a siromasi su sto pokusavaju doc na Zapad na bilo koji nacin. Isto vrijedi za muslimane svijeta i njihovu "superiornu" religiju. .. A koga ti predstavljašš kada si neki " gospodin" Ako neko sirotinja onda si to ti, Biti mentalna sirotina se nemože se ničim nadohnaditi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije