Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA SVETOM DUHU

VIDEO Svećenik govorio o ženama pa poručio muškarcima: 'Važno je da ste oprezni da vam se svašta ne podvali'

U Areni Zagreb održava se duhovno-glazbeni spektakl "Progledaj srcem"
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/2
21.03.2024.
u 22:34

Fra Stjepan Brčina u svojoj propovijedi se osvrnuo na muškarce koji, kako je rekao, ''maze i paze svoje automobile'', a onda je komentirao i žene

Fra Stjepan Brčina, franjevac koji djeluje u zagrebačkoj bazilici Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu, iznenadio je svojom propovijedi koju je dao vjernicima prošlog četvrtka. Naime, snimka njegove propovijedi koja je objavljena na Facebooku u samo jednom danu prikupila je više od 450 komentara. Fra Stjepan se osvrnuo na muškarce koji, kako je rekao, ''maze i paze svoje automobile'', a onda je komentirao i žene. 

- Ti automobili... O Bože sačuvaj kad vidim koliko muškarci mogu biti zaljubljeni u njih. Da ih mazi, ljubi, čisti, pa to je strašno. Pa se sa ženom posvađa ako lupi jače vratima. Ni ne moram ni pričati o ženama koje rade od sebe idole. Neću reć' da je žena ružna, nema ružnih žena, ali ima manje lijepih. Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Radiš od sebe idola, a ja bih na kraju dodao radiš od sebe cirkus, sestra draga. Jer kad se umiješ, ostavit će te svatko - poručio je svećenik, na što su se vjernici nasmijali, a potom i on sam.

- Važno je da ste vi dečki oprezni da vam se svašta ne podvali - zaključio je svećenik uz smijeh. 

Ove komentare svećenika većina pratitelja na Facebooku je pohvalila, no bilo je i onih koji su ga kritizirali.

- Tko zavoli zbog šminke, nije ni zavolio. Tko ostavi zbog izgleda, bolje da ostavi, jer i ne zaslužuje. A to da muškarci trebaju paziti de im se ne dogodi podvala je sve samo nije tako smiješno. A svećenici bi trebali tumačiti Evanđelje i kroz tumačenje ljude približavati Bogu. Ovdje se radi o vlastitim neumjesnim interpretacijama - komentari su nekih.

POVEZANI ČLANCI:

- Raspravljanje o estetici šminkanja je neumjesno - poručili su drugi. 

>> VIDEO Prvi jumbo plakati Rijeke pravde postavljeni u okolici Šibenika

Ključne riječi

Komentara 50

JO
jožica
23:01 21.03.2024.

Samo ste jedan komentar stavili i o njemi bi se moglo raspravljati, vidim prozvan je da mora tumaciti evanđelje, pa mozda ga je i tumacio trebalo bi cuti cijelu homiliju, a ne samo dio.

TR
Trabant
08:06 22.03.2024.

Muski zavole sta vide a zene zavole ono sta cuju.Zato se zene sminkaju a muski lazu:)

CR
crodux
23:00 21.03.2024.

bravo Brčina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije