Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavonija
Povratak na članak

Sve više svinja zaraženo trihinelom, najveći problem ima jedan veliki proizvođač

Na istoku hrvatske veterinarske su inspekcije kod velikog proizvođača mesa pronašle natprosječno veliki postotak svinjskog mesa zaraženog parazitom trihinelom

Komentari 30

VI
Vito
07:53 27.09.2018.

Veliki broj svinja u Slavoniji zaražen je trihinelom, a problem nije nastao kod malih proizvođača već u velikoj industriji, pišu vijesti.rtl.hr. ::: Koja bi to "velika industrija" u Slavoniji mogla biti??? __ "Teško je" to otkriti, pogotovo kad je skoro sve svinjogojske farme otkupio "agrokor" prije preseljenja u London. __ Možda je dobro to pitanje postaviti ministru financija koji je tražio novac lažnim prikazima stanja na računu "agrokora" za što im je novac trebao??? __ Možda za redovno liječenje svinja od trihineloze - kupnja "aseptičnih" sredstava za suzbijanje trihineloze, ili kupnja "gležnjača" za cipele prije ulaska na farmu??? __ "Netko" je dooobro štedio na tim zaštitnim sredstvima kad se trihineloza koliko jendostavno proširila.

VL
VO
vorda400
07:55 27.09.2018.

A da napišete o kojem se to "velikom" privatniku radi???

VL
FT
ftahi
08:05 27.09.2018.

Počelo je počelo! Sezona svinjokolje je na pragu pa se kao i svake godine pojavljuju zaraze svinjska kuga, sada trihinela... tko će tu profitirati veliki trgovački lanci , a uzgajivači svinja -farmeri moraju propasti?.

VL
NO
nogogaz
08:21 27.09.2018.

Mesni proizvodi made in balkan! Domaće, zdravo, prirodno! Kupujte hrvatsko dok drugi kupuju hrvatsku....

VL
VI
Vito
08:05 27.09.2018.

Napisati koje je to "imanje" "agrokor" bi završio u stečaju i više nitko ne bi kupovao u "konzumu". __ Sad vi sami zaključite koja od jedne "velike industrije" u Slavoniji to može biti??? __ Da su napisali u Hrvatksoj, "mogli" bismo nagađati, jer u Hrvatskoj postoji "mali milijun" "velike industrije" prerade svinjskog mesa, na prijer "pik Vrbovec", ups, u vlasništvu "agrokora", ili na primjer pik "Belje", ups i to u vlasništvu "agrokora". __ Stvarno je Hrvatska "prezasićena" vlasnicima msne industrije __ Sad je samo pitanje obrazovanosti novinara pa su "Gavrilović" i Petrinju smjestili u Slavoniju kako bi namjerno obmanuli javnost, što je praktički Zakonom zabranjeno i strogo kažnjivo __ Tako da su "osuđeni" napisati "općenito" pa prepustiti nama odlučiti koja od dva stvarno velika proizvođača mesnih prerađevina ima "prevlast" u Slavoniji.

VL
KK
klara.kos.73
10:59 27.09.2018.

super. Darujte ih saborskoj menzi-neka nam dobro nahrane zastupnike.Jednim udarcem ih se riješimo.Državni udar pomoću svinje.

VL
DU
Deleted user
10:59 27.09.2018.

Fake news....da je istina već bi veterinarska zabranila i objavila uzgajivača/prerađivača...novinari opet traže senzacije i kopaju sranja i šire dezinformacije.. dok netko nevin ne strada..a onda..nismo mi..

VL
BA
bajos
09:24 27.09.2018.

Pa nek uvoze zive svinje iz srbije... A po selima mozete nabrojat na prste jedne ruke ko hrani svinje.. cak ni za svoje potrebe

VL
Avatar Ororo
Ororo
16:11 27.09.2018.

ili je veliki , sestrinska firma , proizvođač za konzum ili gavrilović, pa preko gavrilovića svi mesni sendvići po hrvatskoj i svinjski burgeri i špek u njima kod mcdonaldsa. sad treba raširit alarm za što više proizvođača i preprodavateljha kaoo da namjerno raširujemo dezinformaciju pošto nam institucije, a i proklet. novinarčići neće niš reč. da vidiš kak bu oni nevini prozvani se izborili da se otkrije pravi uzgajivač trihineloze

VL
LA
lakočemo
10:05 27.09.2018.

sve mi je to nekako sumljivo,satrat će nam sve dobro što još malo imamo ali ajde ...

VL
NE
Nepokolebljiv
08:44 27.09.2018.

Oridinale balkanistanska organicka trihinela garantirano bez GMO. Glavno pa nije "smece" koje u Hrvatsku uvaljuju sa zapada.

VL
VI
Vito
13:24 27.09.2018.

Zašto "zaboraviti" aseptična sredstva??? __ Zar štakori vole čistoću??? __ Sredstva kojima se štite "hranjive" životinje moraju biti učinkovita, a ne samo "derlarativno" korisna. __ Ako ne čistite štalu, štakori imaju razloga živjeti i uživati pod sijenom u smeću i smradu. __ Svinja neće tražiti štakora, trčati zanjim, ali će ga slasno pojesti, ako joj ne daješ čistu hranu i ne držiš čistoću oko nje. __ Štakor neće srati na čistom podu, jer ga tu neće niti biti pa svinja neće imati mogućnost dobiti zarazu putem neke druge hrane. __ Nemar i neodržavanje zbog "štednje" ili još gore lijenosti zbog nezadovoljstva poslom kojeg obavljaju plaćeni, mizerno ili ne, praktički je opasnost za sve, najmanje je tu "krivac" "škrti gazda" __ Pravog krivca možemo "imenovati" - veterinarska inspekcija koja je "otkrila" trihinelu kad je već previše raširena, što znači da nije radila preko ljeta __ A sigurno nije "obrazovala" nove zaposlenik/ce, tako da su štakori imali priliku provesti mantru "institucije rade svoj posao" do "zadnje svinje". __ Ne može nitko kriviti nekog drugog, pogotovo kad zna i vidi kako se susjedovim dvorištem šeće štakor, a ne želi pozvati istrebljivače, "jer su skupi". __ Ovo je skuplje i ide i korist uvoznicima škart mesa samo zbog nečijeg očitog nemara i nesavjesnog poslovanja

VL
RI
rightside
11:17 27.09.2018.

"veliki proizvodac" ocito ima veze sa vladom,, a da je taj "veliki" brinuo o zivotinjama, to se nebi dogodilo,, no naravno treba "stedit" na brizi za zivotinje, i trpat lovu sebi u dzep a kad dode do ovoga i nekima drugima,,sve u svemu,kriminal.

VL
Avatar Dinamo BBB
Dinamo BBB
10:26 27.09.2018.

Začudo, u ADZ-u su svi zdravi !

VL
GO
Gomila
08:29 27.09.2018.

zasto nema imena dali je to srbin koji je kupio veliku zemlju sa krvavim novcem ubijenih hrvata na ovcari

VL
PU
paul-umpe
08:44 27.09.2018.

Seljaci hoce cijenu mesa i mlijeka kao u Njemackoj a higijena i cistoca štala je gora nego u Indiji.Jadne zivotinje.Da kvalitetno drze svinje i imanje nebi bilo bolesti,a ovako trebas imat dobre cizme da bi nekome dosao u dvoriste.

VL
VI
Vito
07:55 27.09.2018.

Evo vam odgovor zbog koga "muslimani" i Židovi" ne jedu svinjetinu pa su to uvrstili u svoja vjerovanja "narodnih masa". __ U pustinji nema dovoljno sredtava za vatru i "spaljivanje" trihineloze pa je lakše vjerom zabraniti bolest, nego neukom narodu objašnjavati zašto ne bi smijeli jesti sočne kotlete

VL
IS
ispravno
13:35 27.09.2018.

Nijedan portal ne govori o kom je proizvođaču riječ! Namjerno! Razlog , dolazi sezona svinjokolja, a sve manje pregleda...moraju veterinari zaraditi 50 kn/komad, Agrokor bi još više morao da potone kada bi se znalo da je kod njih problem...proljetos izgorila farma...sada trihineloza...a gazda sjedi u Londonu... Konzumu bi ovo bio čavao u lijes!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.