Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAD BEZ PLAĆE

Sve veći broj radnika prijavljuje poslodavce zbog neisplate plaća: 'Rekli su mi da ih ne zovem više i neka krepam od gladi!'

21.12.2022.
u 12:40

Neisplata plaća kao kazneno djelo tretira se od 2011. godine, a prema podacima DORH-a, zbog povrede radničkih prava od 2019. do 2021. godine ukupno su podignute 252 optužnice, a sudovi su zbog te problematike donijeli 305 presuda

Komentara 11

ZZ
Zo-ZG
12:53 21.12.2022.

Kapitalizam na balkanski način!

DU
Deleted user
14:12 21.12.2022.

Imam rođaka u Kanadi, ima svoju firmu i 10-ak radnika. Jednom mu kupac nije na vrijeme platio isporučenu robu, na računu nije bilo love i kasnio je s isplatom plaća radnicima. Radnici su pristali na kašnjenje, ali mu je nakon 3 dana došla ženska iz njihove porezne uprave i pitala ga za razlog neisplate plaća i doprinosa. Prihvatila je činjenicu da čeka uplatu za prodanu robu za manje od 10 dana i dala mu rok od 15 dana da sve riješi. Uplata je na račun firme sjela za 5 dana i isti dan je isplatio plaće i doprinose. Toliko o efikasnosti poreznog sustava uređene države. A kod nas?

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
15:23 21.12.2022.

Sve veći broj radnika prijavljuje poslodavce zbog neisplate plaća jer imamo Balkansku i domoljubno odabrani pravi hrvati vlasnici i gazde su svoji na svome i kazu svojim pravim hrvatima radnicima neka ne zovu vise i uz zastavu i domoljubni dispet krepavaju od gladi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?