Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DELOŽACIJA: Mirko Mandić tvrdi da je stalna žrtva riječkoga sudstva

Sve ste mi uzeli zbog moje nacionalnosti

mandic-izdv1-txt.jpg
import
05.02.2007.
u 22:50

Mirko Mandić jučer je deložiran s riječke adrese Vrlije 23/B, gdje je živio sa suprugom Mirjanom, u kući pokojnih Divne i Franje Bolfa. O njima se, kaže, brinuo 20 godina, sve do njihove smrti. Sin i kćer pokojnih vlasnika, Željko Bolf i Nada Rački, tvrdili su suprotno i Općinski sud presudio je u njihovu korist. Ogorčeni Mirko uvjeren je kako doživljava nepravdu zbog svoje crnogorske nacionalnosti.

Po pravdu van
- Nisu brinuli o roditeljima, ali brinu o nasljedstvu. Tražim svoje novce, naknadu za skrb i njihovo liječenje, ukupno 45.000 eura. Sutkinja Gordana Kosić presudila je da nemam nikavih prava, sve su mi uzeli. Ovo je slika riječkog sudstva. Nemam kud, selim se u skladište svog kafića, idem u rupu gdje mi je i mjesto. Neka nasljednici stave ruku na Bibliju i zakunu se da su dolazili roditeljma - ljutito je kazao Mirko Mandić.

Mnogi ga pamte iz 2004., kad je u svom kafiću na Pećinama, a prije toga ispred Općinskog i Županijskog suda u Rijeci prijetio da će se raznijeti bombom. I tada je tvrdio da je zbog nacionalnosti žrtva nepravednog sustava, uglavnom u sporovima oko nekretnina. Tvrdio je i da mu policija prijeti. Zbog svega je, kaže, obolio, a pomoć traži i na Međunarodnom sudu u Strasbourgu, u Haagu, od Predsjedništva Crne Gore i Veleposlanstva Izraela.

Razočarenje je doživio kad mu se pokojni prijatelj Josip Gojčeta 1996. obratio za novčanu pomoć radi isplate duga odvjetniku Draganu Jovaniću. Zbog posudbe 17.000 DEM, Mandić i pok. Gojčeta potpisali su ovršnu ispravu, u prosincu '96. i ožujku '97. Gojčeta se obvezao da će, ne vrati li dug, Mandiću prepustiti svoj stan od 52 kvadrata na Šetalištu 13. divizije 24. No, prije no što je Gojčeta umro od srca, zatražio je kredit i od RB RIF-a, agencije za nekretnine, gdje su znali da je stan pod hipotekom.

Ping-pong hipoteka
- U međuvremenu je Predrag Grilj iz RB RIF-a zajedno s poduzetnikom Josipom Povrženićem uhvatio Gojčetu u “đir”. Imali su njegovu izjavu da je stan pod hipotekom. Kad je Gojčeta 2004. preminuo, a dug prema meni ostao, zadužio sam odvjetnika da mi izradi vlasnički list za stan. Tada saznajem da je pravo vlasništva od 25. veljače 1999. upisano u korist Povrženića, a prijenos je izvršen radi osiguranja 200.000 kuna tražbine. Godišnja kamata je bila 43,5 posto, što je čisto lihvarenje - tvrdi Mandić.

Dodaje kako ga je nazvao Grilj i zamolio da ništa ne prijavljuje policiji nudeći mu 25.000 eura, što je Mandić odbio.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije