Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
URBANIZAM U Gradu hvale Odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo

Sve o gradnji piše na internetu

16.12.2008.
u 17:24

SPLIT – Na internetskim stranicama www.split-pug.com, koje su danas predstavljene u Banovini, informacije su iz mjerodavnosti Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo, koje je pod Gradskom upravom od početka ove godine.

Cilj im je pojednostavniti i olakšati komunikaciju s građanima koji sada na jednom mjestu mogu dobiti sve informacije iz mjerodavnosti odjela (izdavanje lokacijske dozvole, etažiranje, uporabna dozvola...), pa i postaviti pitanje pročelnici.

Gradonačelnik Ivan Kuret, član Poglavarstva zadužen za urbanizam Branko Poljanić i pročelnica odjela Ružica Batinić Santro predstavili su jednogodišnji rad odjela koji je prije godinu dana iz mjerodavnosti Ureda državne uprave prebačen na gradsku.

– Naslijedili smo 1462 neriješena predmeta, a dobili smo još 2815 zahtjeva. Međutim, od ukupno 4277 zahtjeva, riješili smo 3443 – zadovoljno se pohvalio Poljanić.

Tvrdi da se od uredno predane kompletirane dokumentacije do rješenja zahtjeva čeka samo tjedan do 10 dana, a zakonski je rok 30. Grad je, sudeći po podacima danas iznesenim u Banovini, znatno učinkovitiji od Državne uprave. U gradskom odjelu rade 23 zaposlenika, dok ih je u Državnoj upravi bilo 35, čekalo se puno dulje, a postotak neriješenih predmeta bio je znatno veći.

Grad Split, odnosno Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo tiskao je priručnik Dozvola za gradnju – kako do dozvole, koji bi trebao olakšati život svima koji misle graditi.

Naklada je 500 primjeraka.

Grad Split je za tiskanje brošure te za izradu web stranica potrošio 50.000 kuna.




Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije