Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ususret summitu
Povratak na članak

Sve je jači pritisak aktivista, Guterres traži prelazak na obnovljive izvore energije

IPCC je prošli mjesec poručio da će biti potrebne dalekosežne promjene u načinu na koji se koristi poljoprivredno zemljište kako bi se spriječilo da zatopljenje ne izmakne kontroli i idući bi tjedan trebao objaviti novo izvješće o posljedicama klimatskih promjena za oceane.

Komentari 11

ZI
zimerman
09:06 21.09.2019.

Prije 55 godina su rekli da imamo još 12 godina prije nego što klimatske promijene totalno unište planetu zemlju i svaki ,12 godina kažu da nam je ostalo još 12 godina. Ljevičari su uvijek živili u utopijskom svijetu ,sada iskorištavajuju razmaženu dijecu za svoje političke ciljeve . Navode kao neke podatke a uvijek zaborave da kažu koliko će ta izmišljotina da košta porezne obveznike.

VL
SA
Shariel Aron
09:47 21.09.2019.

Zelembaći i njihovi aktivisti.Oni su odavno postali kao nekakva sekta koja svako malo mijenja program.Uglavnom,nikad ništa korisno od tih ljevičarskih probisvjeta.

VL
ST
stefj
09:07 21.09.2019.

I tako, urlali su zeleni protiv nuklearki, pa su dobili termoelektrane, sad im to ne paše. Sada pak urlaju za "obnovljive izvore", a što će dati struju kada nema vjetra i nema sunca? Opet termoelektrane, no o tome nećemo pričati pa će biti OK... Isto to s automobilima. Automobili su danas jedni od najmanjih zagađivača. U krajnjem slučaju, jedno posađeno drvo "pojest" će više CO2 nego auto može proizvesti za svog vijeka trajanja... jednostavno, zašto je Francuska, uz Norvešku, najmanji zagađivač u EU? Radi nuklearki... Postoji i drugi princip kojim je krenula Hrvatska: uspjela je značajno dići udio obnovljivih izvora u proizvodnji el. energije i smanjiti uvoz, tj. ovisnost o uvozu. Kako? Pa jednostavno, toliko je industrije uništeno i toliko je ljudi otišlo da je potrošnja struje drastično pala. Još malo, kada otjeramo još malo privrede i ljudi, nećemo trebati više uvoziti... EU je izgledno jako zadovoljna primjerom Hrvatske, pa kreće istim putem. Ionako već desetljećima nije iznjedrila nekog globalnog lidera u bilo čemu, pa očito proizvodnja i stvaranje nove vrijednosti nisu bitni detalji. Sad ćemo još dodatno opteretiti i uništiti ovo postojeće, pa ćemo biti CO2 neutralni... Što će nam III svjetski rat, imamo mi eurokraciju, to je puno djelotvornije...

VL
DU
Deleted user
09:12 21.09.2019.

Ovi klinci uništavaju vlastitu budućnost slijepo i bezpogovorno slijedeći Greticu,dok ona marljivo broji milijunčeke koji se samo slijevaju... E moje guske u magli!!!

VL
RM
ruzica_mario
10:59 21.09.2019.

vragu je dosada najdraze igraliste

VL
Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
11:31 21.09.2019.

Jadna djeca. Znaju li uopće što je fotosinteza?

VL
PL
@ploto@
16:03 21.09.2019.

Ovo je stari model.Nađu nekakvu Gretu i prodaju stara jaja pod bubrege.Aktivisti su preko 95% pod kontrolom globalnih elita,koji ih i financiraju.

VL
Avatar willi66
willi66
19:56 21.09.2019.

Aktivisti,-licimjeri ,lazljivci ,,neradnici,uhljebi

VL
DU
Deleted user
00:14 22.09.2019.

lako je to sve promjeniti, kad odrastete ulazite svoje novce u korporacije koje zaradjuju na poslovima koji ne zagadjuju zemlju a ako bas nemozete tako dugo cekati nagovorite svoje roditelje da to naprave jer oni su ti koji zagadjuju, oo da ako ima koja takva

VL
DU
Deleted user
11:13 22.09.2019.

Ovako smo u vrijeme komunizma "spontano" izlazili iz škola da teglimo transparente i pokažemo svijetu koliko volimo Tita . Nikoga nije bilo briga šta na transparentima piše .Bitno je bilo da se ne ide u školu .

VL
NE
Nepokolebljiv
21:44 21.09.2019.

Majcino mlijeko je samo dva koraka od CO2 koji izlazi iz motora ili termoelektrane: CO2 fotosintezom biljka pretvara u biljnu hranu koju gotovo sav zivot na svijetu konzumira, tu hranu jedu nase majke izlucujuci mlijeko kojim nas doje pa onda neki neznalice svetogrdno proglasavaju taj CO2 zagadivanjem a nemajuci pojma da je CO2 JEDINA osnova zivota na ovoj divnoj planeti!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.