Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBJEDA SPORTA

Svaka čast srpskim i hrvatskim sportašima na fer pleju

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
14.01.2018.
u 08:10

Upravo su rukometaši oba tima najzaslužniji što je u Splitu na terenu i u publici pobijedio sport

Unatoč zvižducima, na žalost, i srpskoj himni, 12.000 hrvatskih navijača u Splitu na kraju susreta dobilo je pljesak i pohvale srpskog tima. Iako je naš Domagoj Duvnjak izviždan kad je uoči susreta pozvao navijače da ne vrijeđaju srpske rukometaše, nakon susreta srpski izbornik Jovica Cvetković čestitao je publici što nije vrijeđala protivnika: “Dobro, zviždalo se himni, ali na to smo već navikli. Lijepo je bilo igrati u ovakvoj atmosferi”.

Za Nemanju Zelenovića “gledatelji su bili sjajni”, a za Žarka Šešuma “atmosfera je stvarno bila vrhunska, odlično je bilo navijanje”. Mijajlo Marsenić rekao je: “Stvarno bih želio odati priznanje hrvatskim navijačima, pozitivno sam iznenađen”.

S druge strane, naš izbornik Lino Červar na kraju susreta je rekao: “Čestitam Srbiji na držanju, fer pleju i odličnom odnosu s našim igračima”.

Obostrano, sve vrijeme na terenu atmosfera je bila sportska i prijateljska. Treba čestitati srpskim reprezentativcima što su, za razliku od dijela medija u Srbiji koji su skandalizirali zviždanje himni i Duvnjaku ili izvedbu naše himne od klape Hrvatske ratne mornarice nazvali provokacijom, znali razlikovati bitno od nebitnoga. Iskazali su poštovanje publici koja se ne štedi u podršci svome timu. Umjesto da se iscrpljuje u iskazivanju mržnje prema protivniku.

Za tu iznimnu atmosferu najzaslužniji su upravo rukometaši obaju timova. Hrvatski rukometni savez pozvao je navijače da ne koriste riječi, izraze i geste fašističke prirode. Naš kapetan Igor Vori iznenadio je srpske medije iskazujući poštovanje srpskom timu, unatoč i seriji od pet poraza. Za svaku pohvalu je i Duvnjakov sportski istup. Srpski igrači su mu prvi prišli u pomoć kad se ozlijeđen srušio na pod, pozivajući naše liječnike, te je i srpski vratar pljeskao Duvnjaku dok je iznošen s terena. I kad su se na trenutak uzburkale strasti kad je naš Lovro Mihić zaslužio isključenje zbog rušenja Nenadića, Marsenić se ubrzo primirio jer ga je i trener ukorio što diže tenzije.

Svaka čast, u Splitu je pobijedio sport!     

Komentara 29

PH
petar.hristov.568
09:52 14.01.2018.

Svi, pa bilo ko je, zviždi tuđoj himni i zastavi su idioti i fašisti.....

PR
prarvat
09:25 14.01.2018.

Bilo je lijepo to vidjeti.

Avatar Cokolinda
Cokolinda
08:35 14.01.2018.

pa ipak smo braca, jedan Slavensko Balkanski narod...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije