Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naše malo misto

Svađe oko atraktivnog poslovnog prostora na Trsatu

trsatika02
Goran Kovačić/PIXSELL
17.02.2011.
u 16:06

Jednostavan spor oteže više od pet mjeseci, a za to je vrijeme HČT bez zakupnine, novi zakupoprimac ne može početi s radom, a stari i dalje nesmetano radi u prostoru koji je uzurpirao, kaže Milica Lulić

Nakon 17 godina čini se da je pukla “ljubav” između Hrvatske čitaonice Trsat i vlasnika restorana “Trsatika” Venka Panovića, koji se nalazi u poslovnom prostoru u vlasništvu HČT-a. Za Milicu Lulić, predsjednicu upravnog odbora Hrvatske čitaonice Trsat, člana UO HČT-a Josipa Matkovića i tajnicu Cvjetanu Lovrić stvar je posve jasna, ugostiteljskoj tvrtki V. P. L. “Trsatika” u rujnu 2010. godine istekao je ugovor o zakupu koji nije produžen.

– Postupak odabira novog najmoprimca proveden je potpuno transparentno. Odluka o novom zakupoprimcu nije bila jednoglasna, ali je donesena većinom glasova, omjer glasovanja bio je 7:3. Međutim, oni članovi upravnog odbora koji su podržali dotadašnjeg zakupoprimca V. P. L. “Trsatika”, pokušali su neviđenim pritiscima utjecati da upravni odbor promijeni svoju odluku u korist “Trsatike”, iako je financijski i sadržajno dala najlošiju ponudu. “Spašavanje” su nastavili i nakon što su kao članovi upravnog odbora dali ostavke u upravnom odboru i Nadzornom odboru HČT - kazala je Milica Lulić tvrdeći kako i nakon ostavki čine sve kako bi “Trsatika” ostala u poslovnom prostoru u vlasništvu HČT-a. Ističe kako je HČT morala nekoliko puta pisati predstavke i tražiti nadzor upravne inspekcije nad postupanjem državne administracije, a cilj je, kaže Lulić, tek djelomično ostvaren jer se za nju ovako jednostavan spor oteže više od pet mjeseci, a za to je vrijeme HČT bez zakupnine, novi zakupoprimac ne može početi s radom, a stari i dalje nesmetano radi u prostoru koji je uzurpirao. Lulić dalje tvrdi kako vlasnik “Trsatike” dobro zna da sudskim putem ne može ništa postići, pa pokušava preko svojih “simpatizera” preinačiti odluku upravnog odbora. Iako vlasnik “Trsatike” Venko Panović kaže kako je 2008. potpisan aneks ugovora kojim se otvara mogućnost za produljenje ugovora tijekom 2010. na još 10 godina, zbog čega je i odlučio uložiti 50 tisuća eura u uređenje kuhinje restorana, Milica Lulić objašnjava kako nije riječ o aneksu ugovora, već o dopisu kojim su Panoviću naznačili da su mu voljni produžiti ugovor o zakupu, no na sjednici je ipak odlučeno da se ugovor “Trsatici” neće produžiti.

– Ugovor je istekao 7. rujna 2010., a već 8. rujna dobio sam nalog za iseljenje. Ako sam bespravno u prostoru, zašto mi nude 15 tisuća eura da iz njega izađem – pita Panović, a Lulić pak tvrdi kako Panoviću HČT nije nudila nikakav novac, već je to stvar i dobra volja novog najmoprimca kod preuzimanja prostora. Panović je uloženom žalbom na rješenje Ureda državne uprave Primorsko-goranske županije Ministarstvu turizma odgodio iseljenje, što je dodatno zagrijalo atmosferu oko poslovnog prostora na Trsatu. HČT je 1. veljače podnijela Ministarstvu uprave prijavu zbog nezakonitog postupanja Ministarstva turizma jer nije u zakonskom roku dostavilo žalbu Panovića Uredu državne uprave Primorsko-goranske županije, zbog čega sumnjaju da se tako pogoduje V.P.L. Trsatika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije