Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaraza norovirusom

Svadba u Zaprešiću iz noćne more: 'Povraćao sam se i tresao. Drugi dan su se počeli javljati gosti...'

Svadbeni buketi i cvjetni aranžmani
Dino Stanin/PIXSELL
31.08.2023.
u 08:52

Zvali su hitnu koja mu je dala injekciju protiv mučnine i tabletu za snižavanje temperature te se odlučio vratiti u salu i oko 3 otplesati prvi ples

Svadba mladenaca Mislava i Katarine održala se u petak, 25. kolovoza, u sali Wedding Resort Corberon u Zaprešiću. Oni su dan prije vjenčanja došli do sale donijeli su zahvalnice i isprobali prvi ples na plesnom podiju. Nisu sigurni jesu li tog četvrtka nešto popili, no mladoženja je bio na toaletu i sumnja da je tada došlo do zaraze koja im je "najljepši dan u životu" pretvorila u noćnu moru.

Na dan vjenčanja Mislavu je pozlilo."Počeo sam povraćati i onda mi je odjednom postalo hladno. Tresao sam se pa sam otišao u kućicu za mladence i tamo sam se pokrio s tri deke", ispričao je mladoženja za 24sata.

Zvali su hitnu koja mu je dala injekciju protiv mučnine i tabletu za snižavanje temperature te se odlučio vratiti u salu i oko 3 otplesati prvi ples. Dan poslije, i mladenka je dobila simptome, a ubrzo su se počelo javljati stotinjak gostiju koji su također osjetili probavne smetnje. Desetak ih je završilo na hitnoj. Mislavu su tada gosti javili da je došlo do zaraze norovirusom na svečanostima u sali Corberon koje su se održale tjedan dana prije njihove svadbe

VEZANI ČLANCI:

Kako su 24sata prije nekoliko dana pisali, na dvije svadbe u Zaprešiću zarazilo se 17 ljudi, potvrdio je Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije. Tada je vlasnik rekao da su u procesu utvrđivanja konkretnog uroka te da su virološki nalazi osoblja koje je radilo na dvjema svadbama negativni. Tada su se čekali još bakteriološki nalazi. Smatrao je da nije problem u hrani koja se priprema u njegovoj kuhinji već da je zarazu donio netko od gostiju. Kazao je da nema zaraženih u trećoj sali, a hrana koja je ondje posluživana pripremala se na istoj lokaciji.

Iz sale Mislava i Katarinu navodno nisu obavijestili o incidentima s ranijih vjenčanja, ali je zato je, kaže, vlasnik zamolio Mislava da svoje simptome ne povezuje s Corberonom te je od njega zahtijevao diskreciju, pišu 24sata.

>> VIDEO Pristojniji od većine turista: Medvjedica i dva medvjedića prošetali selom u Italiji

Ključne riječi

Komentara 9

EF
Efendi
16:03 31.08.2023.

Ma vidi kako se stiti vlasnika lokala! Kolega koji je napisao kako vlasnik lokala vrsi pritisak na mladozenju da ne govori dalje sto se dogodilo, nekako mu brzo nestao komentar, kao sto ce sad i ovaj moj!

BA
Barbara2212
17:01 31.08.2023.

Prije godinu dana, svadba isto mjesto...trećina uzvanika završila sa užasnom slikom gastroenteroviroze.... vlasnik isto nehajno odvratio da je netko došao na svadbu sa simptomima pa zarazio ostale.......NEMOGUĆ SCENARIO...radi se o virusu koji se očito nalazi negdje u kuhinji...namirnice... SRAMOTA.... i ništa se nije dogodilo.... trebalo bi prijaviri sanitarnoj inspekciji....DAKLE....NE SLAVITI SVADBU U CORBERONU

Avatar Zgubider..
Zgubider..
19:57 31.08.2023.

Meso i kolači sa sirovim jajima koji stoje po dva-tri sata na onim temperaturama do prošlog tjedna od 36-38°, brzo se razvije salomonela. Loša kritika za ugostitelja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije