Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreće prikupljanje potpisa

Suverenisti će tražiti smjenu ministrice Vučković, podrška njihovu zahtjevu već stigla iz SDP-a

Zagreb: Marijan Pavliček o izjavama ministrice Vučković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
17.10.2023.
u 16:08

– Nije mi jasno da ministrica može toliko nisko pasti i davati izjave kako ima saznanja da su osobe povezane s desnicom premještale zaražene svinje – kazao je danas Pavliček

Oporba nezaustavljivo nastavlja sa svojim zahtjevima za smjenom onih koji u aktualnoj Vladi obnašaju ministarske funkcije. Tako su danas, istog dana kada zbog dostatnih ruku vladajućih u Saboru nije prošla već druga oporbena inicijativa za smjenom ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana, ovaj put zbog 2,1 milijun razloga, Hrvatski suverenisti najavili su traženje opoziva ministrice poljoprivrede Marije Vučković. A podrška te inicijative već je stigla i s ljevice. 

– Nije mi jasno da ministrica može toliko nisko pasti i davati izjave kako ima saznanja da su osobe povezane s desnicom premještale zaražene svinje. To očito čini kako bi, što se tiče katastrofalne borbe protiv afričke svinjske kuge, sačuvala svoju funkciju i prebacila krivnju na sve ostale, a ne na sebe i na Ministarstvo poljoprivrede. Pozivam ministricu da, ima li saznanja da je bilo tko premještao protuzakonito svinje u zonama nadzora i time namjerno širio afričku svinjsku kugu, to odmah prijavi nadležnom Državnom odvjetništvu. A ako je ministrica određeno vrijeme znala za to, i to nije prijavila, onda je sudionik kaznenog djela, što ministar sebi ne može dopustiti – kazao je danas Pavliček najavljujući da će Hrvatski suverenisti do kraja tjedna prikupiti 31 potpis potreban za pokretanje opoziva ministrice Vučković kako bi se onda u idućih osam dana o tome moglo raspravljati na plenarnoj saborskoj sjednici. 

VEZANI ČLANCI:

VIDEO: Teške optužbe ministrice Vučković: 'Neću reći ime desničara koji je kršio mjere'

Vrlo brzo predsjednik SDP-a Peđa Grbin obznanio je kako će zastupnici te stranke podržati taj prijedlog Hrvatskih suverenista jer, kako kaže, u resoru ministrice Vučković vlada cirkus zbog kojeg je ministarstvo kojem je na čelu dalo najviše posla Uredu europskog javnog tužitelja na području cijele Europske unije. 

– Ako netko inicira smjenu nekoga tko je do te mjere nesposoban, jednostavno nemaš što drugo nego podržati tu inicijativu – pojasnio je Grbin SDP-ovu podršku inicijativi Hrvatskih suverenista. 

VIDEO Neugodno iznenađenje dočekalo Zagrepčane: Krenula je sezona leda na vjetrobranima

Komentara 5

MA
maltene
07:55 18.10.2023.

Ovi iz opozicije ne znaju ništa reć osim ostavka. Niti jedan prijedlog u proteklim godinama već samo ostavka i onda će se čuditi kako to da HDZ opet dobiva izbore. A ovakvi kao Pavliček su toliko sposobni da ne mogu sami ni listu sastaviti a kamo li ići sami na izbore. Dobili nbi uprava jedno 7 glasova. Ali zato čim uđu u sabor na nečijoj drugoj listi izlaze iz koalicije i osnivaju svoj klub kako bi mogli maznuti pare za svoj tzv rad. Čitaj Pavliček kao Krišto, Puljak, taritaš i td...

LJ
ljeto90
16:49 17.10.2023.

Hoće li zeton zaeko biti za ili ptotiv

BU
burza
19:15 17.10.2023.

Uzalud vam trud sviraci nemate nikakve suvisne prijedloge onda mlatite praznu slamu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije