Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi muzej

Suvenir u novom muzeju je i pijesak u boci s nalazišta

'11.03.2010... Krapina, Hrvatska.... Direktorica muzeja evolucije Vlasta Krklec pokazuje nove suvenire... Photo: Matija Topolovec/PIXSELL'
'Matija Topolovec/PIXSELL'
11.03.2010.
u 17:25

Ima mnogo novih suvenira, osmišljen je i nakit s motivima kamenog doba, a takav broš dobila je i premijerka Kosor, a u izradi je i strip “Krapina 120.000 godina prije”

Među popratnim sadržajima edukativno-zabavnog karaktera Muzeja krapinskih neandertalaca u pripremi je i strip "Krapina 120.000 godina prije". Glavni lik je dječak Kajo, koji živi s neandertalskom obitelji u špilji na periferiji Krapine. Prema riječima autora projekta Davora Šišmanovića i Stiva Cinika, cilj im je od tog lika stvoriti hrvatski brand, svojevrsnu maskotu cijelog projekta, a sve bi, dakako, bilo povezano uz dječji program. Autore stripa inspirirale su rekonstrukcije neandertalaca u polušpilji novoga muzeja autorice Elizabeth Daynes.

Usto, u planu je i objavljivanje albuma samoljepljivih naljepnica, roman Mire Gavrana te kazališna predstava. No, dok se ti projekti ne realiziraju, u muzeju nude slikovnice o pračovjeku autora Ivana Pelina Pele iz Krapine i poznatoga književnika Paje Kanižaja.

Od novih suvenira, u ponudi je bočica s originalnim pijeskom s nalazišta, što je dizajnirao arhitekt Željko Kovačić, dobitnik priznanja za originalni hrvatski suvenir. On je osmislio i nakit s motivima kamenog oruđa, a jedan takav broš dobila je i premijerka Jadranka Kosor za posjeta muzeju.

Komentara 1

Z5
ziggy 5
23:22 15.03.2010.

Sve bi ovo bilo lijepo da gradnja muzeja nija trajala 11 godina, da su izgradili pristupnu cestu stanarima ulica koji ovdje žive i puno toga u gradu koji živi nezanimljivo kao u doba pračovjeka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije