Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRUNOSLAV CAPAK:

'Sutra ćemo preporučiti otkazivanje okupljanja s više od 100 osoba'

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
11.03.2020.
u 20:47

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak otkrio je najnovije detalje mjera protiv širenja koronavirusa

Premijer Andrej Plenković objavio je da od petka 13. ožujka škole u Isti neće održavati nastavu. Tu je mjeru za portal Vijesti.hr komentirao Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 

"U skladu sa zahtjevima, koji su nam stigli od župana i pojedinih gradonačelnika, ali i zbog specifičnih situacija u Istri, određena je preporuka da od petka 13. ožujka ne bude nastavi. Sutra se još može ići u školu, tako da se roditelji pripreme na to. A od ponedjeljka 16. ožujka organizirat će se e-nastava preko televizije, računala i tableta", naglasio je Capak. 

Iako se Vlada pripremila, naišla je na problem. Naime, brod pristigao u Split iz Ancone navodno se ne može vratiti jer ga Talijani ne žele primiti. 

"Ta informacija nam je stigla, da ne žele primiti svoje građane. Dakako, mi ćemo ih zadržati i ići će u karantenu, a oni neka kontaktiraju svoje vlasti zbog repatriacije, a dotle će biti kod nas u karanteni. Naravno da takva situacija nas prisiljava na drastičnije mjere, a to je zabrana takvog prometa", kaže Capak i dodaje zašto se Hrvatska uopće odlučila primiti taj brod: "Situacija nije bila pripremljena, a bili smo spremni na sve ostalo, karantenu i načine sprečavanja širenja zaraze."

Vezano za tranport koji prolazi kroz Hrvatsku te jesu li Hrvati njime ugroženi rekao je: "Za one koji se ne zadržavaju u Hrvatskoj, nema potrebe provoditi mjere, neće biti u kontaktu s našim građanima pa mi epidemiolozi preporučamo da ih se pusti. Ujedno, praktički smo zatvorili granice, ali povratak nazad je moguć".

Potvrdio je i da se preporučuje otkazati masovna okupljanja:  "Sutra ćemo preporučiti da se otkažu svi skupovi na kojima bi bilo više od 100 osoba".

VIDEO Krunoslav Capak otkrio koliko se testova na koronavirus dnevno radi u Hrvatskoj

Tema: Koronavirus

 

Ključne riječi

Komentara 1

PA
Pajkoslava2
21:33 11.03.2020.

Dok vi preporučujete, virus se širi. Dajte zatvorite granice i gotovo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije