Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Sutra će biti pretežito sunčano uz svježe jutro, u nastavku tjedna ne posvuda stabilno

Zagreb: Mnogi građani iskoristili su sunčanu subotu za uživanje na Jarunu
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
1/3
25.05.2021.
u 21:48

Temperatura zraka manje će se mijenjati u usporedbi s prošlim danima, pri čemu će danju mnogima biti ugodno toplo

Nakon razmjerno svježeg jutra, srijeda će biti posvuda većinom sunčan dan kao stvoren za šetnje u prirodi. Uz to, UV indeks će biti visok, ponegdje i vrlo visok, a biometeorološke prilike razmjerno povoljne pa bi vremenski uvjeti trebali pozitivno utjecati na raspoloženje. I u nastavku tjedna prevladavat će sunčano, ali ne posve stabilno vrijeme. Kiša ća padati u noći na petak, a moguća je mjestimice i za vikend te početkom novog tjedna, osobito u unutrašnjosti. Temperatura zraka manje će se mijenjati u usporedbi s prošlim danima, pri čemu će danju mnogima biti ugodno toplo.

U srijedu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu sunčanog vremena biti u izobilju. Danju će biti ugodno toplo uz temperaturu od 20 do 23 °C, ali ujutro razmjerno svježe. Svježe jutro bit će i u središnjoj Hrvatskoj, dok će danju temperatura porasti uz većinom sunčano vrijeme, prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a. 

U gorju će puhati ponegdje i umjeren sjeveroistočni, a duž obale sjevernog Jadrana u noći i ujutro umjerena bura, pod Velebitom prolazno i jaka, danju pak sjeverozapadni vjetar. Uglavnom sunčano bit će na moru, a u gorju će povremeno biti umjerene naoblake. Viša i jutarnja i dnevna temperatura bit će u Dalmaciji, gdje će sunce tek nakratko i mjestimice prikrivati oblaci. More će biti malo do umjereno valovito. Na jugu Hrvatske bit će uglavnom sunčano uz dnevnu temperaturu između 23 i 26 °C te većinom umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar.

I idućih dana na obali i otocima vrijeme će biti većinom sunčano, no neće biti posve stabilno. Vrlo mala vjerojatnost za pokoji lokalni pljusak postoji u petak na jugu, a u subotu je mjestimična kiša malo vjerojatnija na sjeveru, osobito u Istri. Od petka će pod Velebitom povremeno biti olujnih udara bure.

Na kopnu će se izmjenjivati sunčana i oblačna razdoblja. Pokoji lokalni pljusak u četvrtak je moguć ponajprije u gorju, a nova kraća kišna epizoda dolazi u noći na petak. Tijekom vikenda uz promjenjivu naoblaku također je mjestimice moguća kiša, još vjerojatnije pokoji popodnevni pljusak, prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.,

VIDEO Pogledajte kako su maturanti diljem Hrvatske danas proslavili kraj škole!

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
15:20 26.05.2021.

Vrucine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije