Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presuda u zadru

Sutkinja: Sućut je pokazao samo pas dok mu je lizao rane

ivo mitrović,šime karamarko (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
22.11.2012.
u 14:56

U obrazloženju presude sutkinja Dijana Grancarić istaknula je kako je psihijatrijskim vještačenjem nedvojbeno utvrđeno da je Mitrović ubojstvo počinio u neubrojivu stanju, a Karamarko je bio smanjeno ubrojiv

Ivo Mitrović zvani Jovo (56) i njegov prijatelj Šime Karamarko (46) nepravomoćno su osuđeni zbog monstruoznog ubojstva Mladena Divinića (62) u Zelengradu pokraj Obrovca 6. svibnja 2011. godine. Sudsko vijeće Županijskog suda u Zadru, kojim je predsjedala Dijana Grancarić, prvooptuženog bivšeg pravosudnog policajca Mitrovića zbog neubrojivosti upućuje na prisilno psihijatrijsko liječenje, a drugooptuženi Karamarko osuđen je na deset godina zatvora i obvezno psihijatrijsko liječenje. U kaznu zatvora ubrojit će mu se i vrijeme provedeno u pritvoru.

U obrazloženju presude sutkinja Dijana Grancarić istaknula je da je psihijatrijskim vještačenjem nedvojbeno utvrđeno da je Mitrović ubojstvo počinio u neubrojivu stanju, a Karamarko je, zbog velike količine alkohola koji je konzumirao tijekom dana i večeri 6. svibnja 2011., bio smanjeno ubrojiv.

– Iz zapisnika o očevidu, obdukciji i psihijatrijskom vještačenju te rekonstrukciji cijelog događaja utvrđeno je da je Divinić bio izložen dugotrajnom fizičkom zlostavljanju, na tijelu je pronađeno 30-ak ozljeda, a iz iskaza dr. Davora Majera vidljivo je da je pokojnik umro nasilnom smrću, u velikoj boli i patnji. Od ozljeda je pao u stanje šoka, a kobno je bilo krvarenje unutarnjih organa i mekog tkiva, osobito jetre – napomenula je Grancarić.

Dodala je kako se proslava Đurđevdana pretvorila u pijanku u kojoj je na iznimno okrutan način izgubljen jedan ljudski život. Nitko od prisutnih u kući Zorana Gagića, gdje se slavio Đurđevdan, nije pomogao Diviniću ni spriječio brutalno iživljavanje nad njim. Možemo zaključiti da je te noći Divinić doživio sućut jedino od psa koji mu je lizao rane, zaključila je.

Podsjetimo, Mitrović i Karamarko u Zelengrad, u kuću Zorana Gagića, došli su zajedno s poslije ubijenim Divnićem. Tamo su jeli, pili i onda se počeli svađati. Karamarko je Divnića polio vrućom vodom, a obojica optuženika tukla su ga do iznemoglosti rukama i nogama. Udarili su ga i sjekirom po glavi od čega je zadobio reznu ranu na potiljku. Potom su mu skinuli hlače i gurali sitno zrnasto kamenje u predio spolnog organa i u stražnjicu. Nakon toga, odveli su ga do Mitrovićeva automobila, a potom odvezli na obližnji izvor gdje su ga Mitrović i Milenko Opačić pokušali oprati od krvi. Vidjevši da mu nema pomoći, Mitrović je oko šest sati ujutro pozvao policiju i hitnu pomoć. Ubrzo potom Mitrović i Karamarko su uhićeni.

>>Satima pili i tukli znanca u dvorištu, sad im se sudi

Komentara 3

LI
liliZG
15:25 22.11.2012.

To su monstrumi, također.........još su malo i dobili.....

VI
vidum
18:37 22.11.2012.

Odavno ja govorim da je Karamarko za psihijatriju.

Avatar Torento
Torento
18:28 22.11.2012.

Ovaj na prvoj slici liči na malo debljeg paravinju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije