Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TONINO PICULA:

'Sustav socijalnog rada temelj je socijalne države'

Tonino Picula
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
19.03.2014.
u 13:37

Picula je napomenuo da su kriteriji socijalne pomoći utemeljeni na principu solidarnosti još bitniji u vrijeme krize i mjera štednje

Koje dodatne mjere namjeravate provesti kako bi se senzibilizirala javnost po pitanju važne uloge socijalnog rada za naše društvo, pitao je eurozastupnik Tonino Picula Europsku komisiju povodom obilježavanja Svjetskog dana socijalnog rada.

- Sustav socijalnog rada i skrbi o ljudima kojima treba pomoć su temelj socijalne države, a važan doprinos ove profesije pomaže olakšati život građanima svih dobi. Njihove široke odgovornosti uključuju brigu o najranjivijim skupinama društva zbog čega socijalni radnici zaslužuju prikladno priznanje za svoj rad - rekao je Picula.

Picula je napomenuo da su kriteriji socijalne pomoći utemeljeni na principu solidarnosti još bitniji u vrijeme krize i mjera štednje.

>> Milanović nezadovoljan Piculom jer je bliskiji sa Stierom nego sa SDP-om

Komentara 4

IV
ivanvinkovci
10:09 20.03.2014.

Treba dic socijalna prava... borite se za nas ionako ćemo još malo svi bit soocijala...

ZD
zdepar
11:15 20.03.2014.

potvrđuje se sdp-ova deviza - tko išta vrijedi , opasan je za rukovodstvo

CR
crolord
19:14 20.03.2014.

Ova vlada je stvorila toliko socijalnih slučajeva, da jednostavno ni nema novaca da nas sve isplati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije