Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločin u Brodu

Susjeda nakon svađe udarao letvom pa ga ubio hicima iz pištolja

ubojstvo slavonski brod (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/8
16.11.2010.
u 15:19

Što je povod sukoba na Budainci zasad je nepoznato jer je E. Čošagić (42), koji je uhićen nekoliko ulica dalje, navodno policiji ispričao više verzija događaja

U Ivicu Matkovića (47) njegov susjed Emir Čošagić (42) ispalio je u ponedjeljak navečer tri hica iz pištolja ispred kuće nasred Zagrebačke ulice u brodskom naselju Budainka, od kojih je jedan bio koban, utvrđeno je obdukcijom.

Bacio oružje i pobjegao

Njih su se dvojica susrela u 19.45 sati na ulici i posvadila. Povod verbalnog sukoba zasad je nepoznat, a teške riječi Čošagić je zamijenio udarcima letvom po Matkovićem leđima, a potom i ispaljivanjem tri hica iz pištolja. Čošagić je potom pištolj odbacio i dao se u bijeg, a tijelo ubijenog ostalo je ležati uz sam rub ceste.

– Prolazio sam i vidio čovjeka u kratkim hlačama i majici kako leži na zemlji, a iz leđa mu je curila krv. Policajci su brzo stigli i blokirali taj dio grada – ispričao je jedan od stanovnika Zagrebačke.

Bjegunca su policajci, međutim, vrlo brzo uhitili nekoliko ulica dalje od mjesta ubojstva. Kako neslužbeno doznajemo, svoj prvi iskaz je dao policiji u nazočnosti branitelja, a što je bio razlog za okrutno ubojstvo utvrdit će istražni sudac Županijskog suda Mirko Svirčević koji je danas saslušao osumnjičenog.

Doznajemo da je Čošagić svoj prvi iskaz dao u policiji i navodno se u pratnji branitelja branio s nekoliko verzija događaja. Navodno je od ranije poznat policiji i kažnjavan zbog više kaznenih djela. Susjedi ubijenog Matkovića zgroženi su i uplašeni. Kažu da im je laknulo tek kada su doznali da je ubojica uhićen.

Grad će platiti pokop

– Ma, taj je Čošagić već bio više puta u sukobu sa zakonom, čak je bio i u zatvoru. Šteta pokojnog Matkovića, taj je bio jako bolestan, kome je on mogao nauditi – kazao je jedan susjed.

Matković je, inače, u Domovinskom ratu obolio od PTSP-a, a njegova tročlana obitelj živjela je od više nego skromne mirovine. Zbog toga će troškove njegova pokopa Grad podmiriti novcem socijalne potpore.

Komentara 5

ZZ
Zvir Zvirek
20:28 16.11.2010.

v zatvor a ak slučajno zije vun unda deportirati v Bosnu.

KR
kreont
21:05 16.11.2010.

Seljoberi, vile zamjenili preostalim od rata oružjem.

OB
-obrisani-
21:35 16.11.2010.

E pa kad nam je sudstvo tako dobro da nam sami kriminalci izvršavaju pravdu na ulici jer ih se pušta i nakon bezbroj djela van!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije