Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAKE MJERE OSIGURANJA

Duge cijevi i specijalci ispred suda u Zagrebu: Suradnika Darka Šarića dovezli u blindiranom autu

Foto: Ivana Jakelić
1/7
20.06.2023.
u 15:00

Ćosić je na sud doveden radi ročišta o produljenju istražnog zatvora koji mu je i produžen, a optužnica je protiv njega i više osoba podignuta u travnju ove godine, no još nije postala pravomoćna

Petar Ćosić, jedan od optuženika za krijumčarenje većih količina kokaina, pod jakim mjerama osiguranja doveden je na zagrebački Županijski sud. A te mjere uključivale su pratnju više pripadnika Specijalne policije te Ćosićev prijevoz u blindiranom automobilu tzv. gurki. Razlog tako jakih mjera osiguranja leži u činjenici da je Ćosić označen kao opasan pripadnik balkanskog narkokartela koji je, prema mišljenju USKOK-a, hrvatski krak narkohobotnice Darka Šarića, kojeg je DEA svojedobno označila kao jednog od najvećih narkobosova na Balkanu.

Ćosić je na sud doveden zbog ročišta o produljenju istražnog zatvora koji mu je i produžen, a optužnica protiv njega i više osoba podignuta je u travnju ove godine, no još nije postala pravomoćna. Osim njega, među optuženima je i Manuel Vulić, koji je  svojedobno bio jedan od najtraženijih europskih bjegunaca, no i on je nedavno pod jakim mjerama osiguranja izručen iz Kolumbije, gdje je živio pod lažnim identitetima.

Uglavnom, USKOK smatra da su njih dvojica bila glavni operativci Darka Šarića u Hrvatskoj, a Šarić je također trenutačno u zatvoru u Srbiji jer ga se tereti da je iz kućnog pritvora organizirao krijumčarenje ogromnih količina kokaina iz Južne Amerike, ali i likvidaciju Milana Milovca, svoje nekadašnje desne ruke u Ekvadoru. Prema optužnici, u planiranju te likvidacije sudjelovali su i Ćosić i Vulić,  koji su, tvrdi USKOK, vrlo otvoreno  komunicirali o potrebi da se likvidira Milovac. Ta likvidacija, navodi se u optužnici, dogovorena je sa Šarićem. Milovac im je smetao jer se trebao izbaciti posrednik u poslovima s kokainom, a kada se Milovac žalio na Šarića, Ćosić je Šariću prosljeđivao te poruke.

U veljači 2020. Ćosić šalje Vuliću poruku:
"Gledaj za Ludoga, Gati i ja odlučili smo da ode..."

Gati je jedan od Šarićevih nadimaka, a Ćosić pojašnjava potom Vuliću, budući da on živi u Južnoj Americi, samo mora dati adresu od Ludog, što je jedan od Milovčevih nadimaka.

"Gati će poslati ljude koje ima gore", kaže dalje Ćosić Vuliću. Ćosić traži od Vulića da što prije počne s planovima i organizacijom likvidacije, pa mu u jednom trenutku kaže: "To s Gatijem se treba ubrzati dok je baš napaljen, a ovo govno trebamo što prije završiti... Ajd' piši Gatiju da riješite onu budalu..."
Dogovara se potom tko i kako i kada treba pratiti Milovca i njegovo kretanje, pa Ćosić konstatira: "Neka mu uhvati rutinu... On je kuća, trening, a ono ispred teretane je mačji kašalj za odraditi..."

Vulić pak komunicira sa Šarićem koji mu govori da se Milovca mora riješiti, no sažalijeva ga zbog djece...
"Kakve djece? Briga njega za sve nas, čovjek nas mrzi godinama.. Imaš ekipu za rješavanje? Ja dam isto nešto za logistiku..."
"Ja sam da se to odradi, a bolje je uvijek imati lokalce za to...", daje Šarić zeleno svjetlo za likvidaciju.

Planovi za likvidaciju Milovca lagano napreduju, a atentatori su ga na kraju zaskočili 13. studenoga 2020. u Ekvadoru. Presreli su njegov automobil i s motora zapucali po njemu nakon čega su pobjegli. Milovac je tada preživio i prevezen je u bolnicu, a Ćosić, Vulić i Šarić dogovaraju da ga se likvidira u bolnici u kojoj ga čuvaju policajci. Ćosić je, prema optužnici, za Milovčevu likvidaciju ponudio dodatnih 50.000 u nepoznatoj valuti, a nudio je i po 20.000 za ubojstvo policajaca koji su ga čuvali. Vulić je bio taj koji je našao dva Kolumbijaca za taj  "posao", koji je ipak propao jer je jedan od atentatora uhićen prije toga. Milovac je na kraju 12. siječnja 2021. ipak preminuo od zadobivenih ozljeda i to nakon što je pušten na kućnu njegu.

Komentara 1

DU
Deleted user
15:09 20.06.2023.

Darka Šarića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije