Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mito

Suradnicu Linića i Obersnela terete da je informacije odavala za slike

'03.03.2010. Rijeka - Uhicena zbog navodnog primanja mita Zeljka Markovic ravnateljica direkcije poslovnih prostora pri odjelu Gradske uprave za komunalni sustav.  Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
11.11.2012.
u 23:01

Umreženost optuženih u razmjeni informacija o inspekcijskim nadzorima ili licitacijama potvrđuju tajno snimljeni razgovori

Raspletanje riječkog slučaja korupcije čiji su glavni sudionici, prema optužnici USKOK-a koja ih tereti zbog zloporaba položaja i ovlasti, poticanja, primanja i davanja mita i protuzakonitog posredovanja, troje državnih inspektora i službenica u Državnom inspektoratu: Biserka Gregorović, Marko Gašperov, Bojan Kuprešanin i Nevia Mišćak, riječki slikar Klas Grdić i ravnateljica Direkcije za poslovne objekte Rijeke Željka Marković, počinje u ponedjeljak na Županijskom sudu u Rijeci.

Kad se uoči ljeta 2011. klupko korupcije počelo odmotavati Riječanima je od svih tada uhićenih, čiju su umreženost u razmjeni informacija o inspekcijskim nadzorima kod obrtnika ili licitacijama za poslovne prostore istražiteljima potvrdile tajne mjere praćenja, najviše “zazvonilo” ime Željke Marković, dugogodišnje gradske službenice, jer je riječ o osobi koja je po prirodi i važnosti svoje funkcije bila među prvim suradnicima gradonačelnika, bivšeg Slavka Linića i aktualnog Vojka Obersnela.

I dok se inspektore tereti da su za obavljene nadzore kod obrtnika, koje je prethodno B. Gregorović upozoravala na to prema informacijama koje je dobivala od voditeljice pisarnice N. Mišćak, primali darove poput nakita, Ž. Marković je za svoj angažman bila nagrađena umjetničkim slikama. Pri pretrazi njezina stana pronađeno je 98 slika pa će u sudnici neki od 33 prihvaćena svjedoka od stotinu koje je predložila govoriti o tome. Ž. Marković je, tvrde tužitelji, od slikara Grdića na dar primila dvije slike kao protuuslugu za informaciju i namještanje natječaja za najam ateliera, a inspektorica Gregorović, za čiju je kćer također sredila natječaj za poslovni prostor, nagradila ju je zlatnom narukvicom i kožnatim novčanikom zlatne boje, da bude u stilu. A pikantni tajno snimljeni razgovori sigurno će izazvati najviše pozornosti, poput onog u kojem Gregorović svojoj kćeri kaže da je “natječaj sređen i da se Željki mora nešto odnijeti”.

Komentara 2

Avatar broz
broz
14:14 12.11.2012.

ljudi moji,ma jeli to moguće,da se u Rijeci tako nešto dogodilo,bastionu poštenja?

OB
-obrisani-
23:53 12.11.2012.

Bilo je i vrijeme. Imam osjećaj da su neki bili uvjereni da se nikom ništa ne može dogoditi. Kako u vojsci, tako u policiji, carini, zdravstvu, školstvu, drž. upravi, itd, itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije