Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Supruga Ljiljana: Predaj se, hoću te živog

Da znam gdje je on, sama bih otišla po njega - Ljiljana Korade
Foto: Boris Ščitar
30.03.2008.
u 13:37

Naravno da bih željela da se preda, hoću ga živa – kazala nam je Ljiljana Korade, supruga odbjegloga generala, odgovorivši tako na pitanje o tome kako bi željela da se sve ovo završi.

Umornim glasom i prilično razočarana pristala je ipak na kratki telefonski razgovor, jer, unaprijed se ispričala, u potrazi za generalom ne može nam ništa pomoći. Bilo je to u vrijeme dok su policajci s dugim cijevima bili parkirani pred kućom, a kuću su oblijetali brojni novinari. Naime, i danas ujutro je bilo “izvanredno” stanje u Zagorju zbog potrage za generalom Koradom zbog informacija o počinjenim ubojstvima.

Ljiljana Korade izlazila bi iz kuće povremeno baciti smeće ili uzeti nešto u autu, no to je bilo uglavnom kad je primijetila da vani nema previše novinara. Cijelog prijepodneva iz kuće se nije pojavljivao ni sin Mario, a pred kućama ubijenih mještani su palili svijeće i donosili cvijeće.
Ljiljana Korade uvjerena je da njezin suprug nije povezan s ubojstvima.

– On nema ništa s tim, ja ga uopće ne vidim u toj priči – rekla je potvrdivši tako da supruga ne smatra ni ubojicom, ali ni osobom koja bi imala bilo kakve informacije o počinjenim ubojstvima.
No, kazala je, cijelu dramu o njegovoj povezanosti s četirima ubojstvima ovih dana u Zagorju napravili su drugi i svi traže samo njega, a nitko ne razmišlja o mogućnosti da se i njezinom suprugu nešto dogodilo.

– Nitko se ne pita što je s mojim suprugom i je li možda njemu netko nešto napravio. Već se priča da možda nije živ. Nikome cijelo ovo vrijeme ne pada na pamet da je možda njega netko oteo. Svi samo traže džip, a ja bih gotovo sa sigurnošću mogla reći da je njega netko oteo.

Mogao je džip otići na jednu, a moj suprug na drugu stranu. Možda sve to netko drugi radi u njegovo ime. Pa ovi ubijeni ljudi nemaju veze s mojim suprugom – kazala nam je Ljiljana Korade, a na pitanje zna li gdje bi joj suprug mogao biti odgovorila je:

– Da znam gdje je on, sama bih otišla po njega.
Je li točno da su vas u policiju poslali kao osumnjičenu za ubojstvo, a zatim su vam, kad ste došli u postaju, rekli da su pogriješili i da vas zovu samo da vide imate li kakvih informacija? Tako nam je naime rekao odvjetnik Željko Olujić, upitali smo Ljiljanu Korade.
Ona je potvrdila da je to točno.

Nije vrijeme ni mjesto

– Neću ništa reći, nije ni mjesto ni vrijeme za razgovor, a vi ionako od svake moje jedne riječi napravite pet - zaključila je i odbila daljnji razgovor.

Kad je većina policijskih snaga otišla u podnožje Ivančice, gdje je pronađen džip Ivana Korade, Ljiljana Korade nije znala što se događa. Kad su otišli i novinari, izlazila je iz kuće i obavljala potrebne poslove u dvorištu. Koradina supruga nakon nekog vremena vratila se kući.


Išli u istu školu

Ljiljana Korade od mladosti se znade sa svojim suprugom. Oboje su, naime, išli u školu u Bedekovčini, a tamo je srednju školu završio i njihov sin jedinac Mario. Inače, otkako je prije nekoliko godina umro Koradin otac Ivan, u kući su živjeli samo general Korade, njegova supruga i njihov sin. – Kad bih ja pričala, mogla bih napričati za cijelu knjigu, ali ovih dana, shvatit ćete me u potpunosti, za to nemam snage niti volje – rekla nam je jučer Liljana Korade prije nego je po nju došao policijski načelnik i odvezao ju prema selu Petrova Gora.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije