Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Sunčano i u nedjelju: U dijelu Hrvatske upaljen žuti Meteoalarm, probleme može stvarati i magla


Zagreb: Iznad prosječno topao dan građani i turisti iskoristili za šetnju ili uživanje na terasama kafića
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
28.01.2024.
u 07:32

U unutrašnjosti je u jutarnjim satima temperatura bila ispod ništice, dok je na obali bilo i do 9°C

Prevladavat će sunčano, u mnogim mjestima i vedro vrijeme, najavio je u vremenskoj prognozi za ovu nedjelju Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Ujutro lokalno moguća kratkotrajna magla. Vjetar na kopnu većinom slab, na istoku umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura te sjeverni vjetar, podno Velebita i Biokova uz moguće olujne udare. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti od 6 do 11, na Jadranu između 11 i 15 °C.

Dok je na području cijelog Jadrana upaljen žuti Meteoalarm zbog vjetra koji bi na udare mogao biti i brzine do 75 km/h, sutra će zbog vjetra upozorenja vrijediti samo na području Velebitskog kanala te na samom jugu Hrvatske. U unutrašnjosti je u jutarnjim satima temperatura bila ispod ništice, dok je na obali bilo i do 9°C. 

Foto: DHMZ

Što se tiče sutrašnjeg dana, također se očekuje sunčano vrijeme, no ujutro u unutrašnjosti mjestimice bi moglo biti magle koja se može i dulje zadržavati. Vjetar većinom slab. Na Jadranu će umjerena bura, lokalno na udare i jaka, postupno slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -5 i 0, na Jadranu od 4 do 8 °C. Najviša dnevna od 6 do 9, duž obale i na otocima od 12 do 15 °C.

Sunčano vrijeme uz slične temperature kakve su vrijedile i ovog vikenda nastavit će se i u početak tjedna.

POVEZANI ČLANCI:

- Znatnije promjene vremena u kopnenom području neće biti ni iduća dva dana, a u srijedu prolazno umjerena naoblaka. Uz tihe noći jutarnja magla bit će sve češća, pa će najviša temperatura zraka ovisiti o dugotrajnosti magle. Najviše sunčanog vremena vjerojatno će biti u gorju i unutrašnjosti Dalmacije. I na Jadranu se nastavljaju stabilni vremenski uvjeti i vedrina, a i temperatura zraka neće se mnogo mijenjati. Umjerena bura i sjeverozapadnjak nakratko će u utorak oslabjeti, pa će vjerojatnost za stvaranje magle biti veća, osobito u srijedu kada će sjeverozapadnjak iz doline rijeke Po nad sjeverni Jadran donositi i niske oblake, prognozirala je za HRT meteorologinja Kristina Klemenčić Novinc, dok HAK poziva vozače na oprez.

- Zbog niskih temperatura treba pripaziti na poledicu na vlažnim dijelovima kolnika. Na cestama u unutrašnjosti mjestimice ima magle. Pozivamo vozače da smanje brzinu i osobito oprezno voze na dionicama autocesta gdje je vidljivost smanjena - upozorili su. 

>> VIDEO Pomoću uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje u kući uzgajao marihuanu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije