Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporni natječaj

Šume nisu smjele prihvatiti ponudu Auto Hrvatske

12.06.2013., Zagreb - Ivan Pavelic, predsjednik Uprave Hrvatskih suma.Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
19.05.2015.
u 19:35

Za popravak i održavanje osobnih vozila Auto Hrvatska je ponudila 17,8 milijuna kuna, a Auto Zubak 11,7 milijuna kuna

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) poništila je odluku Hrvatskih šuma o odabiru ponude tvrtke Auto Hrvatska za uslugu popravka, održavanja i nabave rezervnih dijelova za osobna vozila izvan jamstvenog roka, vrijednu 17,8 milijuna kuna, i tako uvažila žalbu na taj odabir Auto Zubaka koji je ponudio šest milijuna kuna manje za tu uslugu od Auto Hrvatske.

Umetanje listova

Hrvatske šume su pak odbile ponudu Auto Zubaka, o čemu smo već pisali, uz objašnjenje da se njegova ponuda pri otvaranju raspala zbog lošeg uveza, a da dokumentacija za nadmetanja propisuje da ponuda mora biti uvezena tako da se onemogući naknadno vađenje i umetanje listova. No DKOM nije poništio odluku Hrvatskih šuma o odabiru Auto Hrvatske zbog raspadnute dokumentacije Auto Zubaka. Taj dio žalbe su u Komisiji proglasili neosnovanim i dali su za pravo Šumama što su odbile ponudu Auto Zubaka zbog lošeg uveza.

No DKOM je zato uvažio dio žalbe Auto Zubaka koji se odnosi na sposobnost Auto Hrvatske da obavi posao za koji su je izabrale Hrvatske šume. Tako je, prema rješenju DKOM-a, odabrani ponuđač krivo naveo nosivost dizalica koje su tražene u natječajnoj dokumentaciji.

Također, DKOM je uvažio i žalbu Auto Zubaka na dio ponude Auto Hrvatske koji se odnosi na rezervne dijelove, zaključivši da ponuda u tom dijelu nije u skladu s odredbama dokumentacije.

Hrvatske šume, prema rješenju DKOM-a, sad moraju ponovno donijeti odluku o odabiru. Ali problem je između kojih ponuda će ponovno birati. Naime, na nadmetanje su stigle tri ponude – Auto Hrvatske, Auto Zubaka i TRCZ Autoservisa.

Šutnja u Šumama

No ponuda TRCZ Autoservisa, "teška" 22,7 milijuna kuna, odbijena je jer je iznos bio iznad procijenjene vrijednosti od 20 milijuna kuna, a ta tvrtka nije ni dokazala sposobnost za obavljanje tog posla sukladno dokumentaciji za nadmetanje. Auto Zubak je pak odbijen zbog raspadnute ponude, a to prema DKOM-u nije bilo sporno pa su Šumama u tom slučaju dali za pravo. A sad, prema rješenju DKOM-a, ni ponuda Auto Hrvatske nije bila sukladna dokumentaciji za nadmetanje, dakle trebala je biti odbijena. Iz Šuma nam jučer nisu odgovorili što će sada učiniti.

>> Odbili 6 mil. kuna jeftiniju ponudu zbog lošeg uveza?!

Komentara 6

MS
mare_split
20:28 19.05.2015.

Uništio je sve male pilane u RH koje su morale otpustiti 50% radnika, redom sirotinje iz ruralnih i siromašnih krajeva RH! Zokin 'pijunčić', pseudo Hrvat!

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
19:57 19.05.2015.

Ajde da je i on jednom izgubio na natječaju ;)

Avatar juricamesko
juricamesko
21:41 19.05.2015.

a i na sest miliona kuna razlike da se uzeti lijepa provizija. a sve zbog slabo uvezane dokumentacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije