Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAVROV: KRŠE REZOLUCIJU 1244
Povratak na članak

Sukob Rusije i Amerike oko Kosova na tribini UNESCO-a u Parizu

"Neki naši kolege pokušavaju svim sredstvima pokrenuti prijem Kosova, očitim kršenjem rezolucije 1244 Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda", dodao je govoreći o "vrlo opasnoj" proceduri

Komentari 100

UR
urbanum
22:19 06.11.2015.

Ovaj je tekst pisan pravim nesvrstanim jezikom. Kao da smo još u jugi i kao da nismo ni u EU, niti smo priznali Kosovo. Kao da nemamo neko svoje mišljenje o svemu već ga imamo onako kako drugi kažu--Za kraj logično pitanje. Ako se spominju Amerikanci i Rusi i ako smo mi dio zapadne alijanse zašto je na fotografiji g. Lavrov? Po kojoj logici nije netko drugi. Na primjer naš predstavnik i zašto se ne citira hrvatski stav? Ako već nismo s Amerikancima kako smo s Rusima? Može li netko objasniti ovu poplavu ruske propagande na stranicama zagrebačkog "glavnog dnevnog lista"? Te rusko oružje u Siriji, te ruske rakete i avioni, te ruska odlučnost u borbi protiv terorizma u Siriji ( a ustvari borba protiv pro zapadne Sirijske slobodne armije ) te ni riječi o prisezanju na BiH kroz Republiku Srpsku i tako redom. Dan za danom kao da smo sve samo ne dio zapadne alijanse bez koje...to je valjda neupitno ne bismo pobijedili u ratu 1990-1995 i Oluji. Ili možda netko misli da se to moglo s osloncem na majčicu Rusiju...

VL
Avatar TvojUjko
TvojUjko
20:03 06.11.2015.

1989. Srbija do Tokija...2015. Srbija do Kosova...što ćetek biti kad dođe ren na Vojvodinu, Sandžak, Timot, Beogradski Pašaluk..

VL
US
Ustajaustasesvi
23:47 06.11.2015.

kosovo je zavrsena prica,sada sto kaze rus,je sramota da vecernji o tome pise, zna se tko je civilizacija,necemo valjda prenositi sve ono sto srbijanske medije pisu,jel ovo Hrbatska ili je vecernji srbijanski list

VL
Avatar mason
mason
21:55 06.11.2015.

Kosovo ide u UNESCO koliko god se pravoslavci bunili a i Vojvodina ce jednog dana.Ako se srbijanci pobune Ameri ce ih ponovo po usima i uzet ce im i sandzak.

VL
OG
Oger
09:57 07.11.2015.

Svi vi koji ovdje pljujete po Srbima cete se jednog dana zajedno s njima boriti protiv Albanaca. A nedaj boze da Kosovo udje u EU - Hrvatsko, morati ces onda primiti sve koji zele doci..... pa ce se brinuti za natalitet.

VL
DU
Deleted user
06:31 07.11.2015.

Kad bi Večernji bio ozbiljna novina kao nekad, ne bi se moglo dogoditi da se jedan akronim poput UNESCO-a pojavi napisan kao Unesco.

VL
AU
aunick
02:11 07.11.2015.

Ne samo stoje stavljena slika tog licemjera i sto se promovira u detalje samo njegovo misljenje i stavovi nego se i od strane VL daljnje elaborira pa tvrdi "Sukob Rusije i Amerike" kad ni ovaj licemjer u svom govoru pominje samo "nasi partnjori", ne imenuje Amerikance. Sta je sa stavom Hrvatske Pusic diplomacije, u ciji rog nasi cetnici pusu to VL ne nalazi za korisno pomenuti.

VL
SO
solaris249
20:01 07.11.2015.

Sta je problem da se prekrsi neka rezolucijica kada je Srbija u pitanju... Postena Evropa, posten svet. Zato je tako na planeti.

VL
PI
pistaljka
22:46 07.11.2015.

Jao nama dokle god budemo srljali ne iz magle, nego sve dublje u maglu. Danas je nemoguće, što se tiče "međunarodne" politike, birati između dobra ili zla, nego je moguće birati manje zlo od većeg. Definitivno, danas je mnogo većee zlo ono što radi Zapadni svijet, te mnogo manje zlo ono što propagira današnja Rusija. Današnja Rusija, iako još uvijek pod židovsko-bankarskom čizmom (sve "ruske" banke su židovske i skoro sve bogastvo Rusije je u židovskim rukama, a tako i skoro svi mediji su u velikoj većini židovski!) ostala je kršćanskom i zadržala je norme naravnog i moralnog življenja, unatoč skoro 100 godina mučeništva pod boljševičko-židvoskom (satanističkom i komunističkom) satrapijom, u kojoj je poginulo oko 60 miliona kršćana. Zapad je podpao pod istu židovsku čizmu, sa malo drugačijim, naoko liberalnijim, ali za narod moralno mnogo pogubnijim naglaskom. Ruski narod se nedavno otresao komponente komunizma, dakle - boljševizam je donekle potisnut, ali židovska parazitska i destruktivna komponenta još uvijek čvrsto drži svoje kriptičko, ali vodeće, mjesto u suverenom ruskom životu. Zapad, pod vojnim vodstvom Amerike i planovima Izraela, preko ISIL-a, Al-Qaide i drugih "blagozvučnih" imena, provodi svoju politiku stvaranje Velikog Izraela na Srednjem Istoku sa istodobnom islamizacijom Europe i ostalog Zapada. ISIL može izgledati kao "islamističko-teroristička" vojska, ali je izrasla u vojnu silu kao plaćenička vojska zapadnih sponzora, zapadnih škola, zapadnog novca, zapadnog ratnog umjeća i naoružanja. Rusija zna da je to američko-izraelska-europska plaćenička vojska; Rusija zna da se Zapad ne bori protiv ISIL-a, nego mu pomaže da svaki dan bude jači, jer ispunjava zacrtane planove koji su tajna ogromnoj većini stanovnika svijeta. Tužna i tragična je istina da je Zapadom kao Istokom potpuno upravlja bankarsko-židovski kabal. Putinova bivša žena kaže da Putin nije živ, a da ovaj današnji je njegov dvojac, koji ga dobro glumi i slično izgleda i radi onako kako Kabalska elita zacrta. Ideja je stvoriti zaraćene strane od Istoka i Zapada, stvoriti kritičnu situaciju koja će dovesti do katastrofalnog sraza dva gigantska neprijatelja i tako uništiti što više svjetskog stanovništva (kao što su to isti "svjetski agenti" postigli u prijašnja dva svjetska rata), stvoriti opći kaos i iz kaosa uskrsnuti Novi Svjetski Poredak, mesijansko židovski.

VL
DA
Danijel
10:16 07.11.2015.

Pa šta je to važno koliki teritorij ima jedna država. Pa imamo primjera i danas da su teritorijalno velike inferiorne u odnosu na male države. Narod je bitan, ljudi, tradicija, kultura. A koliko je tko veliki ili će biti mali, mi se trebamo zadnji javljati za mišljenje, Nismo nikada egzistirali samostalno. Uvijek u nekoj zajednici, a i sada smo, a što je najupečatljivije, mi sami insistiramo da budemo nesamostalni.

VL
BG
BG
20:25 08.11.2015.

kako boli vas i ostatak sveta sto smo mi Srbi prava stara civilizacija..... e pa dzabe. mozete da nas kradete i napadate, ali istinu nikada ne mozete sakriti

VL
Avatar Anemični HDZ
Anemični HDZ
21:13 06.11.2015.

rusija je bila na koljenima 89,,, bili su gladni hranila ih je humanitarna pomoć amerike i njemačke.... pomozi sirotu na svoju sramotu tako je i ovdje,,, opet će rusi na koljena "dajte nam kruha gladni smo"

VL
DU
Deleted user
08:30 07.11.2015.

Gospon Lavrov.Nije li Vaša zemlja potpisala Budipeštanski memorandum? Poštujete li ga?

VL
MA
MangoTango
17:08 07.11.2015.

Kad citam komentare nekih pametnjakovica na ovu temu, kao da sam otvorio CNN ili Fox News, koji su poznati za sranja koja nemaju veze s realnoscu. Ali ono bas konkretna sranja. Majke mi, koliko vas Natov PR placa za ovakve nebuloze?

VL
Avatar Oberstleutnant
Oberstleutnant
21:08 06.11.2015.

ajmo vise taj treci svjetski da vidimo ko je najjaci!

VL
DU
Deleted user
08:28 07.11.2015.

Rusija si umislila da se velesila postaje preko noci u .par godina. ne ide to bas tako.Mozes ti bombardirat,slat rakete ali sve moraju zavrsit tamo kamo su namijenjene.Treba tu jos puno rada i iskutstva.

VL
Avatar El Indio
El Indio
07:51 07.11.2015.

U cemu je problem? Kosovo se vratio kuci Albaniji kao i Krim Rusiji

VL
Avatar fenixem
fenixem
10:36 07.11.2015.

Pravo slavci oladite bre!!!Kosovo je samostalna drzava i kao takva se i bude tretirati,a vi srbi i rusi udrite balalajku uz moravce!!!

VL
DU
Deleted user
20:11 06.11.2015.

A cuj Banovina......I mi smo nekad bili do Zemuna a gledaj danas,,,a uvijek govorimo kako ni jedan rat nismo izgubili......

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
20:50 06.11.2015.

Rusija triba prvo primit 1 milion izbjeglica onda sirit svoju pamet po svitu..heheheh

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.