Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nasilje u hamburgu

Melania Trump blokirana u rezidenciji, Trump morao proći zaobilaznim putevima!

Hamburg
Foto: DPA/Pixsell
1/14
Autori: Vecernji.hr, Hina
07.07.2017.
u 17:34

Policija je potvrdila da je hitno zatražila pojačanja zbog mnogih "nedjela" diljem Hamburga u kojem se održava summit G20.

Hamburška policija zatražila je pomoć kolega iz drugih dijelova Njemačke kako bi obuzdala nasilje koje prati summit G20, zbog kojeg i američka prva dama nije mogla napustiti svoju rezidenciju. Policija je potvrdila da je hitno zatražila pojačanja zbog mnogih "nedjela" diljem Hamburga. 

Više od 850 policajaca je na putu prema Hamburgu, a ozlijeđeno je 159 policajaca. Do sada je uhićeno i 45 prosvjednika, javlja DPA.

Prosvjednici su napali policijsku postaju u četvrti Altona, zapalili policijska patrolna vozila i bacali zapaljiva sredstva u blizini željezničke stanice, nakon čega je policija uputila upozorenje građanima da izbjegavaju to područje i drže se podalje od prosvjednika.

Više vozila je zapaljeno i na aveniji Elbchausee, a iznad zapadnog dijela grada diže se gusti crni dim. Stotine prosvjednika u raznim dijelovima grada pokušavaju probiti policijske kordone kako bi poremetili početak summita. Iako policija poziva prosvjednike da se mirno raziđu, sukobi su ipak izbili, posebice na dokovima Elbe i kod prometnog čvora Berliner Tor.

Hamburg
1/18

Glasnogovornik Melanije Trump kazao je da prva dama nije mogla napustiti svoju rezidenciju i sudjelovati u predviđenom programu jer njezina pratnja "nije za to dobila zeleno svjetlo policije".  Njezin suprug Donald Trump bio je prisiljen na mjesto održavanja summita putovati zaobilaznim putevima. 

 

Za tisuću krajnjih ljevičara koji su uzrokovali krš i lom na ulicama Hamburga njemačka kancelarka nije mogla izabrati bolju lokaciju za summit, piše Reuters.

 

Gusto naseljen, urbani okoliš omogućuje im da se lako rasprše i sakriju, a grad je pun simbola bogatstva koje oni preziru, od 800 milijuna dolara vrijedne koncertne dvorane Elbphilharmonie do brodogradilišta u kojima se grade luksuzne jahte. 

Hamburg
1/24

"Naš je cilj probiti se u plavu i na kraju u crvenu zonu", kazao je Christian Blank iz protuglobalizacijskog pokreta Attack.

Skupina "Block G20 – Obojite Crvenu zonu" ranije je objavila da će sve učiniti kako bi poremetila održavanje summita. 

Komentara 62

SA
samograd
08:22 07.07.2017.

Po crvenoj zastavi se vidi tko su prosvjednici. Crveni rušitelji !

OG
Oger
14:36 07.07.2017.

Ma super. Ako hocu saznati o cemu uopce ovih G20 raspravlja moram otvoriti neke njemacke, austrijske, svicarske, francuske novine. Kod nas se sazna jedino da Melanija nije mogla izaci van radi demonstranata. Bravo.

Avatar BUJICA
BUJICA
14:13 07.07.2017.

Pokažite stoko crvena svoje lice!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije