Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gospodarsko-socijalno vijeće o pretpristupnome ekonomskom programu do 2011. godine

Šuker: Unatoč krizi imamo visoku makroekonomsku stabilnost

26.01.2009.
u 13:40

U uvjetima kada je 18 članica Europske unije proglasilo ulazak svojih nacionalnih ekonomija u razdoblje recesije, predstavnik Hrvatske udruge poslodavaca u Gospodarsko-socijalnom vijeću Ivica Mudrinić poručio je kako ne želi izazivati paniku jer za nju još nije vrijeme, ali moramo biti na oprezu i pratiti kretanja oko nas i u nas.

Stanje u gospodarstvu kao i prognoze svega što će se događati kroz tri godine bila je jedina raspravljena točka današnjega dnevnog reda GSV-a, tijekom koje je pretresen cijeli niz pitanja, među kojima i potpora te subvencija koje država danas daje.

Na prozivku sindikata kako je riječ o iznosima potpora koje su u Hrvatskoj pet do sedam puta više nego u zemljama Europske unije, ministar financija Ivan Šuker poručio je kako će uskoro pred GSV biti stavljen registar svih potpora te socijalnih davanja.

Ministar Šuker ocijenio je kako unatoč krizi imamo visoku makroekonomsku stabilnost, a unatoč svim izazovima postavljeni su i programi koji će nam omogućiti prilagodbu na sve ono što se u budućnosti dogodi.

- Nalazimo se u turbulentnom vremenu, kada i sam Međunarodni monetarni fond mijenja svoje procjene, pa se i mi u Ministarstvu financija moramo odgovorno ponašati, no i nadalje tvrdim da u prvih 15 dana ove godine, od čega se prvih deset nije ni radilo, ne možemo donositi ocjene kako se puni proračun - komentirao je Šuker.

Na prozivke predsjednika HNS-a Radimira Čačića da se država neopravdano zadužuje i time dovodi u opasnost budućnost građana, ministar financija ističe kako je riječ o pokrivanju dugova koji su napravljeni državi upravo u vrijeme kada je on bio na vlasti zajedno s koalicijskim partnerima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije