Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Šuica: U Hrvatskoj je zbog nezaposlenosti egzodus mladih'

Dubravka Šuica i Sandra Petrović-Jakovina na raspravi
Foto: Flickr
02.04.2014.
u 11:57

HDZ-ova eurozastupnica napominje kako joj je žao što je Hrvatska u pilot-istraživanje EU o uvođenju politika za zapošljavanje mladih uvedena samo zbog visoke nezaposlenosti. Ističe da je u tri godine zemlju napustilo 30.000 mladih. Iz uprave Europske komisije komentirali kako je ukidanje mjera za zapošljavanje mladih u Hrvatskoj loš potez

Na savjetovanju Europskog ekonomskog i socijalnog odbora u Bruxellesu, posvećenom politikama za zapošljavanje mladih u EU, HDZ-ova eurozastupnica Dubravka Šuica istaknula je da se u Hrvatskoj događa egzodus mladih, "zbog loše gospodarske situacije i alarmantne nezaposlenosti".

- U 3 godine zemlju je napustilo više od 30.000 mladih. Žao mi je što je RH obuhvaćena ovim pilot-istraživanjem o implementaciji politika EU za zapošljavanje mladih samo zbog visoke nezaposlenosti, no ovo je prilika da nešto naučimo i popravimo. Nadam se da i ministar Mirando Mrsić sluša, jer ću mu dostaviti rezultate istraživanja, rekla je Šuica.

Time je i "bocnula" SDP-ova ministra rada, koji je prošli tjedan ukinuo državne mjere aktivne politike zapošljavanje, tj. popularnih 1600 kuna mjesečno za mlade, koji su se na godinu dana stručno osposobljavali za rad bez zasnivanja radnog odnosa.

Taj je potez Vlade RH i Mrsića, navodi se u priopćenju iz Ureda zastupnice Šuice, komentirao i Janer Cane, zamjenik Opće uprave za zapošljavanje Europske komisije.
- To je nepromišljen i loš potez jer uzrokuje diskontinuitet. Efikasnost i održivost moraju biti ispred brzine.

Na predstavljanju rezultata istraživanja bila je i SDP-ova eurozastupnica Sandra Petrović –Jakovina, te predstavnik Mreže mladih Hrvatske, Nikola Butković, koji je poručio kako očekuje od Vlade RH otvaranje javne rasprave o planu implementacije "Jamstva za mlade".

Komentara 3

Avatar mali322
mali322
17:15 02.04.2014.

Zato tvoji neće nigdje, osigurala je mama dovoljno...mrš

DU
Deleted user
09:06 03.04.2014.

draga gospodjo,vasa je stranka poslije izgubljenih izbora,ostavila 350 tisuca nezaposlenih u Hrvatskoj,i ti se cudis egzodusu,pa ni je taj bjezanija-trend od "jucer",to traje od osamostaljenja nase drzave.

CR
crolord
17:41 02.04.2014.

Uništavaju i ovo malo sirotinje što je ostalo. Linić da može uveo bi i porez na mladost, ali ne može jer je s toliko porezne stege i otjerao sve mlade. On i njegovi drugovi u vladi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije