Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski parlament

Šuica Samarasu: Važno nastaviti raditi na projektu Jadransko-jonske makroregije

Šuica
Foto: Youtube Screenshot
1/2
03.07.2014.
u 09:14

Dubravka Šuica zahvalila se grčkom premijeru Samarasu za napore koje je Grčka ostvarila u proteklom razdoblju

Nakon šestomjesečnog grčkog predsjedanja Europskom unijom, 1. srpnja 2014. Italija je po 12. put preuzela predsjedanje Vijećem EU-a, a pred europarlamentarcima te visokim dužnosnicima Vijeća i Komisije grčki premijer Antonis Samaras izložio je ostvarene rezultate za vrijeme predsjedanja od 1. siječnja do 30. lipnja 2014.

Tom prigodom zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica zahvalila se grčkom premijeru Samarasu za napore koje je Grčka ostvarila u proteklom razdoblju budući su se uz brojne interne probleme zalagali i za Europske vrijednosti, te je istaknula: "Javila sam se za riječ na početku vašeg predsjedanja i drago mi je što ste stavili naglasak na pomorsku politiku, no niste spomenuli vašu važnu ulogu u osnivanju Jadransko - jonske makroregije. Bilo bi mi drago da nastavimo zajedno raditi na tom projektu, stoga se veselim što će Italija preuzeti predsjedanje EU s obzirom da smo susjedi i da ćemo nastaviti raditi na tom projektu". Glavni prioriteti talijanskog predsjedavanja Vijećem EU-a od 1. srpnja do 31. prosinca 2014. bit će gospodarski rast i zapošljavanje, migracijska i energetska politika EU, zajedničko digitalno tržište i klimatske promjene te financijske usluge.

 - Pozdravljam sve što ste napravili u gospodarskom smislu, međutim, treba napomenuti da se nezaposlenost mladih i nezaposlenost općenito nije smanjila i da ostaje trajni problem. Slažem se s predsjednikom Barrosom da na tome planu moramo nastaviti raditi jer EU sada ima niz instrumenata koje može koristiti i vjerujem da ćemo zajednički nastaviti raditi na čelu s talijanskim predsjedništvom kako bismo i ovaj problem riješili, zaključila je Šuica.

>> Šuica: Moramo zaštititi autohtone sorte hrvatskog sjemena u EU

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije