Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAPOŠLJAVANJE MLADIH

Šuica: Mrsiću, ponavljam u čemu je problem?

Dubravka Šuica
Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
27.03.2014.
u 13:01

Šuica navodi kako je EU usvajanjem novog financijskog okvira 2014.-2020. Hrvatskoj namijenila preko 120 milijuna eura rješavanju problema nezaposlenosti mladih

- Prošle su dvije  godine od kada je Vlada došla na vlast, a vremena za pripremu je bilo dovoljno i ne možemo dopustiti da sredstva Europske unije namijenjena zapošljavanju mladih i izlasku iz krize bespovratno propadaju jer smo bili preinertni. Mrsiću, ponavljam u čemu je problem? - upitala je eurozastupnica Dubravka Šuica komentirajući istup ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića koji je poručio da više ne može poticati zapošljavanje mladih.

Šuica navodi kako je EU usvajanjem novog financijskog okvira 2014.-2020. Hrvatskoj  namijenila preko 120 milijuna eura rješavanju problema nezaposlenosti mladih, te kako nam je samo za 2014. i 2015. godinu u sklopu provedbe programa "Jamstvo za mlade" dostupno nam je preko  66 milijuna eura dok nam je dodatni iznos od najmanje 60 milijuna eura dostupan iz Europskog
socijalnog fonda.

- Poznato je da Hrvatska u suradnji s Europskom komisijom kreira plan i programe namijenjene smanjivanju nezaposlenosti mladih kroz koje će trošiti dodijeljenih sredstava, a bilo bi zanimljivo čuti ministra kada će biti odobren Vladin plan za 60 milijuna eura, kako i otkuda će Hrvatska sufinancirati svoj dio te hoće li informatički sustav za upravljanje fondovima biti spreman za implementaciju na vrijeme? - upitala je Šuica.

>> Mrsiću rebalans uzeo 177 milijuna kuna za zapošljavanje

Komentara 9

Avatar Carrera
Carrera
13:24 27.03.2014.

neznam zašto Šuica ide išta objašnjavati tom nespsobnom Mrsiću kad on ionako ništa ne kuži...

RU
Runkle
13:38 27.03.2014.

Ma nema taj Mrsić pojma o ničemu... ovo sve već postaje lakrdija...

VE
verakruz
13:44 27.03.2014.

Miralem Mrsic, alias Mirando radi upravo ono što mu i jeste zadatak od stranih centara moći. Uništiti gospodarstvo do kraja, istjerati mlade školovane ljude iz Hrvatske, napraviti egzodus i genocid mladih stručnih ljudi ... Neće ovo na dobro izaći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije