Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
okončan spor

Sudska pomirba Branimira Glavaša i Ivana Vrkića

Branimir Glavaš
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
09.07.2015.
u 13:25

Pomalo očekivano, obzirom na neke nove političke okolnosti u Osijeku, Vrkić je sudu izjavio da je spreman na mirno rješenje spora, što je Glavaš i prihvatio

Na Općinskom sudu u Osijeku na miran način, isprikom, okončan je sudski spor između tužitelja Branimira Glavaša i okrivljenog za klevetu, Ivana Vrkića, osječkog gradonačelnika.

Pomalo očekivano, obzirom na neke nove političke okolnosti u Osijeku, Vrkić je sudu izjavio da je spreman na mirno rješenje spora, što je Glavaš i prihvatio.

"Ispričavam se što sam ga povrijedio izjavom, iako moja namjera nije bila da ga povrijedim" rekao je na sudu osječki gradonačelnik, a Glavaš je prihvatio ispriku, uz komentar: "Prihvaćam ispriku okrivljenoga Ivana Vrkića, ako je ona iskrena".

Sve to dogodilo se bez prisutnosti medija koji su upućeni da izađu iz raspravne dvorane dok sukobljene strane ne riješe spor nakon što su njihovi odvjetnici Vrkića kazali kako postoji mogućnost mirnog rješenja spora. Odmah nakon rasprave, Glavaš i Vrkić otišli su zajedno na kavu i nisu željeli komentirati mirno rješavanje spora.

- Došlo je do neočekivanog, kopernikanskog, obrata. Okrivljenik se ispričao rekavši da nije imao namjeru klevetati, uvrijediti niti nanijeti bilo što protivno časti i ugledu tužitelja, koji je prihvatio ispriku, nadajući se da je ona iskrena. Stranke i branitelji su se odrekli svoga troška, ostaje samo trošak paušala oko 300 kuna.  Sukladno zakonu odbačena je privatna tužba jer je došlo do mirnog rješenja spora. Načelno postoji pravo žalbe, rekao je nakon rasprave sudac Ivan Sajter. Do tužbe je došlo nakon izjave Vrkića na tiskovnoj konferenciji da je „Glavaš ratni profiter i zaslužuje biti tamo gdje je sada“.

Glavaš, koji je u to vrijeme bio u zatvoru u BiH, takvu izjavu smatrao je uvredom i klevetom te je podigao tužbu. Na prvu sudsku raspravu u Osijek sproveden je iz zatvora u BiH pod visokim mjerama sigurnosti. Međutim, na toj raspravi Vrkić se nije pojavio ali je zato preko svojih odvjetnika zatražio izuzeće suda i nadležnog suca. Oba zahtjeva su odbijena.

>> 'Kohorto, izdao vas je Branimir Glavaš, Krešimir Bubalo i politička sekta HDSSB-a'

>> Vrkić: Suđenje nije pravično. Glavaš: To je odugovlačenje

Komentara 2

DU
Deleted user
13:37 09.07.2015.

Podrška Generalu

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
14:27 09.07.2015.

Glavasu nedaj se da te krivo optuzuju jer vrag nespava kako vidis tesko je biti nevin u Lijepoj nasoj.Bog ti pomogo u borbi za pravoi istinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije