Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pohotni premijer

Suđenje desetljeća: Hoće li Ruby Berlusconija stajati glave?

\'Italy\'s Prime Minister Silvio Berlusconi gestures as he leaves the Justice Palace in Milan March 28, 2011. Berlusconi appeared in court for the first time in almost eight years on Monday, in a tria
VL
05.04.2011.
u 20:30

Kazneno djelo zloporabe položaja talijanski je premijer počinio kada je zatražio da policija pusti Marokanku

Za sutrašnje praćenje procesa Rubygate, u kojem je talijanski premijer Silvio Berlusconi (74) optužen za maloljetničku prostituciju i zloporabu položaja, prijavilo se 115 novinara. No, na sudu u Milanu danas se neće dogoditi apsolutno ništa – kamere ne smiju u sudnicu, a sudsko će vijeće samo utvrditi datume za nastavak sudskog procesa. U sudnici neće biti ni marokanska djevojka Karima El Mahroug zvana Ruby Rubacuori (18), koja je bila na zabavama u premijerovim vilama dok je još bila maloljetna. Ruby će dolaziti u sudsku dvoranu samo kada bude pozvana svjedočiti, a bit će svjedokinja i optužbe i obrane te se prijavila i kao oštećena strana. Njezina odvjetnica Paola Boccardi isplanirala je cijeli tijek njezinih dolazaka na sud u Milano te joj je zabranila davanje intervjua.

Predsjednica sudskog vijeća Giulia Turri prvog dana suđenja Rubygate samo će obaviti potrebne formalnosti. Berlusconijevi odvjetnici, Niccolo' Ghedini i Piero Longo, koji također neće biti u sudnici, zatražili su od suda da se ročišta održavaju samo ponedjeljkom.

Sud treba utvrditi je li Berlusconi vodio ljubav s Ruby dok je ona još bila maloljetna, a da joj je davao novac dokazi postoje. Također se treba utvrditi je li Berlusconijev poziv policiji kako bi se Ruby pustila iz pritvora nakon što je uhićena zbog krađe bila zloporaba položaja.

Prema optužbi, Berlusconi je počinio kazneno djelo maloljetničke prostitucije jer je imao seksualni odnos s Ruby dok je ona bila mlađa od 18 godina te joj je za to platio.

Kazneno djelo zloporabe položaja Berlusconi je počinio kada je od policijske postaje u Milanu zatražio da pusti Ruby jer je ona navodno Mubarakova nećakinja pa želi izbjeći diplomatske probleme. Zatim je po nju, budući da je bila maloljetna, poslao članicu regionalnog vijeća Lombardije Nicole Minetti koja je sada također optužena za organiziranje prostitucije.

U noći između 27. i 28. svibnja 2010. Ruby je bila uhićena zbog krađe, a Berlusconi je od policije u Milanu zatražio da bude puštena. Talijanski premijer mogao bi biti kažnjen zatvorom do 15 godina. Dan uoči početka suđenja, objavljen je popis još 13 djevojaka koje su dolazile na Berlusconijeve zabave.

Ključne riječi

Komentara 6

CR
Crollywood
05:13 06.04.2011.

Da sam ja na njegovom mjestu,ja bi po pitanju spolnih užitaka bio još ekscesivniji...

DK
dkatica2
01:04 06.04.2011.

Berluskoni je veliki hebač i takvi se ne kažnjavaju!

OB
-obrisani-
06:43 06.04.2011.

Berlusconi bi vec odavno pao da nije cionist.....................................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije