Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odavanje tajni

Suđenje Vladi Rajiću i drugima odgođeno jer je jedan optuženik COVID pozitivan

optuženi policajci, Igor Mlinar, Vlado Rajić, Rudolf Krpina, Vjekoslav Drnić
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
23.06.2020.
u 13:42

Ova situacija popriličan je udarac pokušaju normalizacije rada sudova, čiji je rad bio obustavljen dva mjeseca zbog pandemije koronavirusa

Suđenje Vladi Rajiću i ostalima optuženima da su za novac i usluge odavali informacije iz najtajnijih uskočkih istraga, koje je trebalo biti nastavljeno u srijedu ponovo je ušlo u slijepu ulicu. Odnosno odgođeno je do daljnjega, jer se ispostavilo da je jedan od optuženika COVID pozitivan.

Nakon što je doznao da je COVID pozitivan o tome je obavijestio raspravnog suca, koji je pak obavijestio predsjednika suda. Nakon toga, rasprave zakazane za lipanj i srpanj su odgođene, jer se treba vidjeti je li dotični optuženik kontaktirao s drugim optuženicima.

Sreća u nesreći je što optuženici ne moraju nazočiti raspravama ako su obaviješteni o njihovom održavanju, a spomenuti optuženik nije bio na raspravama 10. i 15. lipnja, a po onom što se za sada zna, sumnja se da se zarazio nakon tog perioda.

Ova situacija popriličan je udarac pokušaju normalizacije rada sudova, čiji je rad bio obustavljen dva mjeseca zbog pandemije koronavirusa. Kada se situacija normalizirala, sudovi su počeli raditi uz pridržavanje epidemioloških mjera, što je značilo da se održava socijalna distanca te da svi nazočni u sudnicama nose maske.

No kako su mjere popuštale u cijeloj zemlji, popuštale su i na sudovima, pa je od propisanih mjera ostalo samo održavanje socijalne distance te mjerenje temperature na ulasku u sud.

Što se tiče suđenja Rajiću i ostalima, riječ je o postupku u kojem su optužnici uhićeni koncem listopada 2012., no suđenje je tek nedavno počelo jer su optuženici zahtjevima za izuzećem i izdvajanjima nezakonitih dokaza odgađali početak suđenja.

Rasprave su se nedavno počele normalno održavati preslušavanjem snimki tajno snimljenih razgovora, a novi prekid će potrajati najvjerojatnije do rujna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije