Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOPRIVNICA

Odgoda nakon 13 godina čekanja – Pintar je u Ukrajini, a Dolenca će privesti policija

pintar
Foto: Marko Jurinec/ PIXSELL
06.05.2014.
u 15:15

Prvookrivljenog Željka Pintara se tereti da je kao bivši šef TKC-a namještao poslove lokalnim poduzetnicima i za to uzimao mito

Više od 13 godina prošlo je od navodnih malverzacija u bivšem koprivničkom telekomunikacijskom centru, a ovoj sagi ne nazire se kraj. Ponovljeno suđenje koje je jučer trebalo početi na Županijskom sudu u Varaždinu, odgođeno je za 5. rujna.

Na službenom putu

U sudnici se, naime, nisu pojavili prvookrivljeni Željko Pintar, kojeg se kao bivšeg šefa TKC-a tereti da je namještao poslove lokalnim poduzetnicima i za to navodno uzimao mito, i koprivnički poduzetnik Josip Dolenc. Pintarov branitelj obrazložio je kako Željko Pintar nije uredno primio poziv za sud, jer je na službenom poslovnom putu u Ukrajini.

Sutkinja Ljiljana Kolenko prihvatila je obrazloženje, a što se tiče Josipa Dolenca naložila je da njega na iduću raspravu privede policija.

Osim spomenute dvojice, za malverzacije u koprivničkom TKC-u optuženi su i Željko Palković iz Velike Črešnjevice, Andrija Tomašek iz Domašinca, Tihomir Vanđija i Ivan Lažeta. Svi zajedno su, prema sumnjama Državnog odvjetništva, oštetili TKC za oko 4,2 milijuna kuna.

Ukinuta presuda

Podsjetimo, šestorici se već sudilo na Županijskom sudu u Koprivnici, gdje su nepravomoćno oslobođeni optužbi za zloporabu položaja i ovlasti.

Nakon žalbe Državnog odvjetništva na oslobađajuću presudu, Vrhovni ju je sud ukinuo te predmet vratio na ponovno suđenje, o čemu je Večernji list već pisao. Varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo priopćilo je krajem prošle godine kako je “prvostupanjski sud, tada Županijski sud u Koprivnici, pogrešno utvrdio bitne činjenice i neosnovano oslobodio okrivljenike optužbe.”

Prošlo je 13 godina, a još se ne zna je li Pintar uzimao mito

Komentara 1

IS
Iskra1
13:25 07.05.2014.

Najveca glupost da se vrijeme suda trosi na taj nacin da se na dan suda netko pojavi i kaze da je stranka na sluzbenom putu. To je umalovazavanje suda i zakona. ............Privedite ga na povratku i neka sjedi u cumezu do sljedeceg rocista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije