Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločin

Suđenje Merčepu odgođeno jer nije došao Andrija Hebrang

Tomislav Merčep
Borna Filić/PIXSELL
07.09.2015.
u 12:32

Suđenje je ušlo u završnu fazu, a prije no što Merčep, koji poriče sve što mu se stavlja na teret, iznese obranu, trebao bi biti saslušan i Igor Mikola

Andrija  Hebrang, svojevremeno potpredsjednik Vlade, nije se pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu, gdje je trebao svjedočiti u nastavku suđenja Tomislavu Merčepu, optuženom za ratni zločin nad civilima. Poziv mu nije uručen zato što nije nađen na kućnoj adresi. Hebrang je trebao svjedočiti na  okolnosti iskaza Đorđa Gunjevića. Gunjević je bio Vladin povjerenik za Pakrac i na  sudu  je  iskazivao kako je iz zatvora u pakračkoj Poljani Poljani pušten zahvaljujući Hebrangovoj intervenciji. Osim toga, Gunjević je u svom iskazu  opisao i kako su u Pakračkoj Poljani mučeni zarobljeni civili. 

Merčep je optužen po zapovjednoj odgovornosti, odnosno da je znao, a nije spriječio zločine koji su pojedini pripadnici postrojbi kolokvijalno zvanih “merčepovci” činili na području Pakračke Poljane, Zagreba i Kutine koncem  1991. 

Suđenje  je ušlo u završnu fazu, a prije no što Merčep, koji poriče sve što mu se stavlja na teret, iznese obranu, trebao bi biti saslušan i Igor Mikola. Očekuje se da će ga Peru uskoro izručiti Hrvatskoj. Mikolu je zagrebački Županijski sud prije 10 godina osudio na pet godina zatvora zbog zločina u Pakračkoj Poljani. Pobjegao je 2005., a 2014. sam se predao policiji u Peruu.

>> Sanaderu 7. rujna počinje suđenje za Hypo 
i Ina-MOL, a sudnica je rezervirana 13 dana

Komentara 7

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
14:40 07.09.2015.

hebrang je to onaj koji ne laze nego samo ne govori istinu...super vjerodostojni svjedok za sud.

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
14:46 07.09.2015.

mercep je to onaj koji je kalase iz dijaspore devedesprve prodavao za400 maraka braniteljima u vukovaru...

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
14:12 08.09.2015.

Suđenje našem pravom hrvatu i nevinom vitezu Tomislavu Merčepu odgođeno jer nije došao Andrija Hebrang..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije