Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje porezniku

Sudac Turudić optuženiku: Molite Boga za nagodbu

Ivan Turudić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
05.06.2020.
u 16:21

Radoslav Raspudić (57), nekadašnji voditelj Službe za nadzor poreza na dodanu vrijednost i borbu protiv prijevara u PDV-u, optužen je za zloporabu položaja

- Molite se dragom Bogu da dobijete sporazum s tužiteljstvom. Jer optužnica protiv vas pravomoćna je, a činjenični opis takav je kakav je. Ako se ne uspijete sporazumjeti s USKOK-om, onda će se ići u postupak - kratko je jučer poručio Ivan Turudić, predsjednik vijeća zagrebačkog Županijskog suda, optuženiku koji je stajao pred njim.

A taj je optuženik Radoslav Raspudić (57), nekadašnji voditelj Službe za nadzor poreza na dodanu vrijednost i borbu protiv prijevara u PDV-u, koji je optužen je za zloporabu položaja. USKOK ga tereti da je od ožujka 2007. do lipnja 2017. u više desetaka slučajeva pojedinim fizičkim i pravnim osobama omogućio izbjegavanje plaćanja poreznih obveza, odnosno omogućio im je da plate manje nego što su trebali.

Posao mu je bio da koordinira porezni nadzor, no umjesto toga on je, tvrdi USKOK, određenim osobama i tvrtkama pomagao u pisanju žalbi, pri čemu se koristio informacijama koje je dobio dok je obavljao svoj posao. U cijeloj je priči apsurdno i to što je optuženik svojedobno objavio stručni članak "Kriminalne zlouporabe sustava PDV-a - kružne prijevare i inspekcijski nadzor u Hrvatskoj".

Kako je Raspudić promijenio odvjetnika, rasprava je kratko trajala jer novom odvjetniku treba vremena da se upozna sa spisom. Sljedeća rasprava zakazana je za 17. lipnja.

Komentara 5

Avatar lepihercegovac
lepihercegovac
18:05 05.06.2020.

prvi se turudić treba moliti...

KA
kamenucipeli
17:59 05.06.2020.

Prava država ovo riješi za čas, kakav je ovo članak,.Protiv zdrave pameti....

Avatar Domoljubina
Domoljubina
17:55 05.06.2020.

Trebao mu je bolje preporučiti učlanjenje u "partiju" koju on preferira i Maminja kao odvjetnika, te preporučiti dizanje BIH putovnice...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije