Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pismo iz haaga

Sud upozorio Karla Erjavca: Dosta izjava o arbitraži!

vesna pusić, karl erjavec
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
19.06.2015.
u 10:30

Komentari i špekulacije o odluci dolazili su od Erjavca, ali i od slovenske zastupnice pred sudom Simone Drenik

Arbitražni sud u Haagu, na kojem se vodi rasprava o granici između Hrvatske i Slovenije, upozorio je slovenskog ministra vanjskih poslova Karla Erjavca da se suzdrži od komentara vezanih uz odluku i rad suda, doznajemo iz diplomatskih izvora. Pismeno upozorenje iz Haaga stiglo je nakon spornih Erjavčevih izjava o tome da "ima neslužbene informacije" da će Slovenija u teritorijalnom sporu s Hrvatskom dobiti izlaz na otvoreno more, na što je pismom Haagu reagiralo i hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova navodeći kako to nije prvi puta da Erjavec neprimjereno komentira arbitražu.

Kako doznajemo, Haaški je sud u Zagreb i Ljubljanu poslao odgovor u kojem se kaže kako su hrvatske primjedbe primili na znanje te naglasili da traže suzdržavanje od postupka ili izjave koje mogu intenzivirati spor ili ugroziti rad suda. Komentari i špekulacije o odluci dolazili su i od Erjavca, ali i od slovenske zastupnice pred sudom Simone Drenik.

No izgleda da ta packa nije dovoljna Erjavcu – on je prije dva dana izašao s tvrdnjom da bi se, iako se presuda očekuje sredinom godine, "lako moglo dogoditi da presuda bude objavljena nakon parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, s obzirom na političku situaciju". Izjavu pravni stručnjaci nisu željeli ni komentirati nazivajući je apsurdnom.

>> Sud u Haagu istražuje Erjavca: Odakle Sloveniji izlaz na otvoreno more

Komentara 13

AJ
ajmo
10:42 19.06.2015.

A nekog velikog čuda pa svaji put nas naši politikusi prevare .Mislite da Pusički stalo do Hrvatskog teritorija ja mislim niti najmanje to je štetoćina na mijestu na kojem nikako nebi smijela biti.

FO
ForeignLegion1987
10:41 19.06.2015.

sta je ovo,,,zasto je foto reporter ,,,pokvario ,,,sliku ,,sa ovo dvoje,,laprdasa

OP
opančar
11:07 19.06.2015.

balkanska posla, onda slijedi sud s c. gorom (prevlaka), s bosnom (neum), srbijom (dunav) itd.ha,ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije