Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'dnevno pijem 19 lijekova'

Sud u Haagu zaustavio Mladića. Na 7 strana razglabao o svom zdravlju

Ratko Mladić
ICTY
15.02.2014.
u 20:39

Navodno, haaški sud nije dopustio Mladiću da pročita svojih sedam stranica jer u tom tekstu Mladić najviše razglabao svom zdravstvenom stanju.

Beogradske Vesti, pozivajući se na svoj neimenovani izvor, donose što je Ratko Mladić želio pročitati svjedočeći na suđenju Radovanu Karadžiću kojemu, kao i Mladiću u Haagu sude za genocid, a što Tribunal nije dopustio i, kako tvrde Vesti, označio kao "strogo povjerljivo".

Navodno, haaški sud nije dopustio Mladiću da pročita svojih sedam stranica jer u tom tekstu Mladić najviše razglabao svom zdravstvenom stanju.

- Napisao je da dnevno pije čak 19 različitih lijekova, naveo je i satnicu prema kojoj uzima sve te lijekove i zbog čega. Objasnio je i kako ima velikih problema s oduzetošću desne strane tijela, pa teško koristi olovku. Podsjetio je da veći dio dana provodi u postelji, a i uz stalni liječnički nadzora i terapije zdravlje mu se pogoršava. Objelodanio je i da je ostao bez čula mirisa, slabo jede i dnevno popije samo pola litre mlijeka s dvije ili tri kriške kruha - otkriva neimenovani izvor Vesti dodajući kako je Mladića jako pogodila zabrana i cijeli dan je u pritvorskoj jedinici čitao dijelove tog pisma i poručio Tribunalu "Bog će vas kazniti".

O tvrdnjama nekih svjedoka kako je osobno zapovijedao likvidaciju muslimana u Srebrenici, Mladić je napisao kako je to "monstruozna laž". - Tužiteljstvo 20 godina prikuplja dokaze o krivici Vojske RS kao i čelnika Srpske. Ništa nisu pronašli osim izmišljotina i laži - zabilježio je Mladić.

>>Mladić frfljao na 'satanskom sudu'. Pojavio se bez zubala!

Komentara 19

KA
Kakma
13:11 16.02.2014.

Ovaj puta nema iz sigurne udaljenosti,mlatiti topovima po nenaoruzanim svijetom.

DU
Deleted user
11:16 16.02.2014.

dobivas ti svaki dan misomora kao i tvoj predhodnik zato se nemoj opirat jer su ti dani odbrojani kaj se tice tvoje akademije je,,,,m je ja i one koji te velicaju smece zna se kako su se u jugi dijelile diplome i titule to znaju i ostali smecari u hr a ima ih podosta prepoznaju se oni mozete si obrisat dupe svojim diplomama

Avatar El Indio
El Indio
11:03 16.02.2014.

Kakav je to heroj i dzeneral kad kuka i place umjesto da se uzdignute glave brani?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije