Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
birokracija

Sud izgubio jedini papir koji potvrđuje da je vlasnik zemlje

\'DavorJuraga_nnn_crn_130411\'
VL
13.04.2011.
u 18:40

Općinski sud u Šibeniku ne taji kako ne znaju gdje se nalazi spis, ali tvrde da nije izgubljen. Tvrde da mogu obnoviti cijeli spis.

Pet se godina pravosudnim putem borim za nezakonito oduzetu česticu zemlje u Betini na Murteru. Oduzeta mi je amaterski, nezakonito, ali planirano: tužbom upisanih osoba u katastru, umjesto onih koje su upisane u zemljišnik. Sadašnji je vlasnik BTP Betina, koja će, pretpostavljam, kada objedini sve parcele, tamo graditi hotele. No kap koja prelijeva čašu citat je iz sudskog zapisnika od 1. ožujka 2011. koji glasi: “Konstatira se da je zatražen spis Općinskog suda u Šibeniku pod brojem P-2668/00, međutim sud je usmeno obaviješten da se predmetni spis ne može pronaći u arhivi suda” – kazao nam je Davor Juraga iz Splita.

Za ovog diplomiranog ekonomista i glazbenika zemlja njegovih djedova znači više od obične parcele. Darovnim ugovorom Davor je od svoga oca Nadana dobio svu njegovu zemlju. No na jednu se parcelu upisao očev rođak jer se otac, koji je tada bolovao od karcinoma, nije pojavio na sudu.

Uzeo je odvjetnika, tužio rođaka i pokušao riješiti stvar. Na česticu zemlje u zemljišniku stavlja se zabilježba spora, ali, tvrdi Juraga, unatoč tome BTP se ipak knjiži. U Općinskom sudu u Šibeniku ne taje kako ne znaju gdje se nalazi spis bitan za Juraginu parnicu, ali ne smatraju ga izgubljenim. – Ako se utvrdi da je spis izgubljen, postupit će se po sudskom poslovniku koji određuju postupak obnavljanja spisa – piše u odgovoru suda.

Ključne riječi

Komentara 3

IB
istina_boli
08:39 14.04.2011.

Placeni kriminalci odradjuju svoj posao. Oni to nazivaju pravosudjem.

SL
slavkodjurek
06:49 14.04.2011.

Ukraden je - maknut radi nečijeg interesa - krađa - po uigranoj šemi.

BU
Budjo
15:44 14.04.2011.

Ne daj Bandi ni jedan M2 idi do kraja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije