Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OVISAN O KOKAINU

Sud Darka Zadru prisilno smjestio na psihijatrijsko liječenje

darko zadro
Slavko Midzor/PIXSELL
23.01.2012.
u 18:59

Po psihijatrijskom vještačenju, Zadro je u trenutku iracionalnog zločina bio psihički neubrojiv

– Vještak je rekao da ste težak psihički bolesnik i da ste opasni za okolinu i zbog toga vas upućujemo na liječenje – kazao je u ponedjeljak Vladimir Pavleković, sudac zagrebačkoga Županijskog suda, obrazlažući zašto je njegovo vijeće odlučilo da se Darko Zadro, inače odvjetnik, prisilno smjesti u psihijatrijsku ustanovu.

Takva odluka donesena je nakon višesatne rasprave tijekom koje Zadro, koji je u lisicama doveden iz zatvora u Remetincu, jedva da je progovorio koju riječ. I ono malo što je govorio, govorio je usporeno, ne objasnivši zašto je 14. rujna lani u Trakošćanskoj ulici hicima iz revolvera ubio Jakšu Denicha (22). Nesretnog mladića Zadro je bez ikakva povoda i razloga ubio u sportskoj kladionici. Kasnije je ustanovljeno da je Zadro zločin za koji se tereti počinio u stanju kokainske psihoze, a u optužnici koju je protiv njega podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu navedeno je da je bio neubrojiv.

U trenutku kada je Zadro sumanuto pucao po kladionici u kojoj je usmrtio Denicha tamo je bilo još nekoliko osoba pa se teretio i za općeopasnu radnju i ugrožavanje njihovih života te posjedovanje droge. Zločin je inače rekonstruiran zahvaljujući snimkama nadzornih kamera, 
a tijekom sudskog postupka pročitani su i iskazi svjedoka.

Komentara 15

CH
chemica
20:11 23.01.2012.

Super. Kada te ubije nadrogirana životinja, to će joj biti olakšavajuća okolnost.

AB
abendblatt
20:46 23.01.2012.

Saranavka, spasi ga,neka ti od pomoci bude Banac.

FA
Fantom47
19:18 23.01.2012.

Odavna smo u Europi. Nikad neznaš od kuda ti dolazi metak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije