Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sučeljavanje kandidata

Josipović: Ja sam bio i na Bleiburgu i u Jasenovcu, a Kujundžić odlazi Paveliću na grob

Predsjednički kandidati na sučeljavanju
Foto: HRT
1/2
26.12.2014.
u 09:40

Kujundžić je rekao da Josipović ne može pobjeći od afere sa ZAMP-om: "I ta pljačka će biti osvijetljena i rasvijetljena"

Jutros je na prvom programu Hrvatskog radija održano jedno od posljednjih sučeljavanja predsjedničkih kandidata prije izbora, u kojemu su sudjelovali svi kandidati - Ivo Josipović, Kolinda Grabar Kitarović, Milan Kujundžić i Ivan Vilibor Sinčić.

Sinčić je rekao da Josipovićev program Nove pravednosti apsolutno nije uspio te da je njegov novi program neprovediv, na što je Josipović uzvratio da su ekonomski stručnjaci rekli da je njegov program jedini provediv te da su slične ideje nagrađene Nobelovom nagradom.

- To je program kojega su vam napisale agencije za koje radite - rekao je Josipoviću Kujundžić.

Josipović je priznao da sadašnja Vlada nije uspjela u gospodarstvu, no spočitnuo je Kolindi Grabar Kitarović sudjelovanje u Vladi Ive Sanadera.

- Kriminal Vlade u kojoj je sjedila Kolinda Grabar Kitarović je takav da je u velikoj mjeri doveo do krize u kojoj se nalazimo - rekao je Josipović.

- Ne znam čemu služi stalno vraćanje u prošlost - uzvratila je Grabar Kitarović.

- Ne vraćamo se u prošlost, danas osjećamo posljedice vladavine HDZ-a i te posljedice ćemo osjećati još desetljećima - rekao je Josipović.

Kujundžić je rekao da Kolinda ne može pobjeći od prošlosti, ali ni Josipović od afere sa ZAMP-om.

- I ta pljačka će biti osvijetljena i rasvijetljena - rekao je Kujundžić.

Kujundžić je rekao da je apsolutno protiv pobačaja, dok je Grabar Kitarović protiv zabrane pobačaja. Kujundžić je komentirajući izjavu don Damira Stojića da liječnici iz Srbije dolaze ubijati našu djecu Kujundžić je rekao da je, ako je to istina, jako ružno.

Kujundžić je rekao da se neće dogoditi demografska obnova i povratak emigracije ako se nastave dosadašnje politike, a pogotovo ne ako na vlasti ostane Josipović koji se, kako je rekao, ruga žrtvama.

- Ovo je dijeljenje hrvatskog naroda. Ja sam bio i na Bleiburgu i u Jasenovcu, gospodin Kujundžić odlazi Paveliću na grob i zaziva lustraciju - uzvratio je Josipović.

Što se tiče međunarodnih odnosa, svi kandidati naglasili su važnost rješavanja pitanja nestalih u odnosu sa Srbijom te pitanja Hrvata u BiH.

- Hrvatska je dužna pomoći BiH na europskom putu - rekao je Josipović.

Josipović je rekao da je predsjednik Savjeta za veterane Domovinskog rata u Uredu predsjednika Vlado Marić dao ostavku jer u njegovom uredu ima pripadnika različitih stranaka, a neki su odlučili pratiti svoju predsjedničku kandidatkinju i otići.

- Neki su to učinili korektno kao gospodin Rudolf, gospodin Marić je izabrao drugi put za koji mislim da mu ne služi na čast - rekao je Josipović.

Josipović se zalaže za regionalizaciju, kao i Kujundžić, koji je Grabar Kitarović, koja se tome protivi, rekao da njezino izlaganje pokazuje da odavno ne živi u Hrvatskoj i ne zna povijest.

- Ja jesam živjela vani, kao što ste i vi živjeli vani, međutim, jako dobro poznajem Hrvatsku - reagirala je Grabar Kitarović.

Cijeli tijek sučeljavanja pročitajte ovdje.

>> Sučeljavanja su prošla, programi predstavljeni. Za koga biste glasali da su danas izbori?

>> Kardinal Bozanić primio predsjedničke kandidate

Komentara 296

IV
Ivozamp
08:35 26.12.2014.

Pet godina gledao kako njegova partija unistava, osiromasuje, pljačka, zadužuje narod pet godina nije ucinio nista nije rekao PRESTANI Zorane, partijo uništavati narod i htio bo nastaviti tako jos pet godina. Nece proći Ivo narodu je dosta tvoje Pravednosti

IV
Ivozamp
08:27 26.12.2014.

Jedina prava promjena je odlazskNove Pravednosti. Pet godina nisi radio nista osim štete koju si činio narodu i drzavi i narod ce ti reci dosta je toga odlazi ti i tvoja pravednost

CR
crvenipopivan
09:02 26.12.2014.

Rezultat tvoje pravednosti, tvoje ga rada je podebljanje vlastitog računa za nekoliko milijuna, 300 tisuca blokiranih isto toliko nezaposlenih. To je ta tvoja PravDA a koliko ce biti blokiranih u tvojoj Drugoj Rrpubljici Ivo bar puta dva. Ivo u pett godina narod si osiromašili ti i tvoja partija i tvoje Dokumente, Cveticaninu, Perkovici, Nikolici i ostalo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije