Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomaže kolegama

Studentima slabijeg imovinskog statusa daruje 10.000 kuna

slavko
Facebook
16.09.2013.
u 13:33

Mjesečna pomoć trebala bi se, izračunao je studentski pravobranitelj, kretati od 500 do 1000 kuna

Slavko Čandrlić, studentski pravobranitelj Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, odlučio je pomoći svojim kolegama slabijeg imovinskog stanja i darovati im 10.000 kuna. Novac je to koji je dobio od krovne organizacije Studenog zbora u Osijeku za godišnje financiranje svojeg rada.

– Tim sam novcem trebao podmiriti svoje troškove za prijevoz, telefonske pozive i slično, ali i za financiranje manjih projekata. No, od kada studiram, shvatio sam koliko je mojih kolega gotovo socijalni slučaj – kaže ovaj 22-godišnjak, student 3. godine osječkog Pravnog fakulteta. On je prvi među studentskim pravobraniteljima hrvatskih sveučilišta koji se odlučio na ovakav korak. – Pozivam i druge studentske pravobranitelje da mi se priključe u ovom projektu – pozvao je Čandrlić napominjući da će na idućem sastanku Studentskog zbora osječkog sveučilišta odrediti pravila za prijavu studenata na natječaj koji planiraju raspisati tijekom listopada, odnosno s početkom nove akademske godine.

– Izradit ćemo kriterije koji će biti osjetljiviji na imovinsko stanje studenata, poput onih kolega koji žele studirati, a roditelji su im nezaposleni – objašnjava.

Mjesečna pomoć trebala bi se, izračunao je, kretati od 500 do 1000 kuna.

>> Pravi heroji: Milan Dundović darovao krv 100. put!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije