Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK U DUBROVNIKU

Stručnjaci i građani sastat će se u Lopudu, kod spornog antenskog stupa

Foto: Grad Dubrovnik
1/6
08.02.2022.
u 07:45

Održan prvi sastanak tima Grada Dubrovnika i OIV-a za rješavanje visine antenskog stupa

Održan je prvi sastanak akcijskog tima za rješavanje problematike antenskog stupa na Lopudu. U radu tima sudjeluju stručnjaci iz Grada Dubrovnika i tvrtke Odašiljači i veze, a glavna zadaća im je izrada konkretnog prijedloga koji bi bilo optimalno rješenje na zadovoljstvo svih zainteresiranih strana, prije svega stanovnika Lopuda koji su zbog visine rekonstruiranog stupa organizirali potpisivanje peticije.

Ispred lokalne zajednice otoka Lopuda, u rad skupine imenovan je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Lopud Martin Cervelin koji nije nazočio prvom inicijalnom sastanku.

Sudionici sastanka utvrdili su način rada akcijskog tima te dinamiku aktivnosti. Sljedeći sastanak održat će se na samoj lokaciji na Lopudu, usuglašeno je, uz sudjelovanje predstavnika Mjesnog odbora Lopud i lokalnog stanovništva. Nakon toga započet će se s razradom potencijalnih intervencija na stupu, u okviru infrastrukturnih mogućnosti i zakonskih okvira.

Formiranje akcijskog tima dogovoreno je 26. siječnja 2022. godine na sastanku dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića i predsjednika Uprave OIV-a Mate Botice kako bi se pronašlo rješenje kojim bi se na prihvatljiv način osigurala dovoljna razina kvalitete hrvatskih radio i TV signala te dostupnost Interneta, uvažavajući stavove stanovnika lokalne zajednice.

Novi antenski stup na Lopudu, postavljen je usred mjesta, a visok je 35,5 metara, znatno viši nego stari, što je rezultiralo pobunom stanovnika i zaljubljenika u ovaj elafitski otok.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar mofo
mofo
10:13 08.02.2022.

Znatno visi? Koliko?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije