Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČELO SUĐENJE

Štrkalj se ne smatra krivim za ubojstvo susjeda čekićem

štrkalj
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
09.12.2014.
u 11:00

Tužilaštvo tvrdi kako je Ivan Štrkalj Ivicu Kralja ubio iz bezobzirne osvete u njegovoj obiteljskoj kući u koprivničkom prigradskom naselju Štaglincu, a potom ga još i opljačkao

Na Županijskom sudu u Varaždinu jučer je počelo suđenje Ivanu Štrkalju (42) zbog sumnje da je 31. siječnja ove godine hladnokrvno, iz osvete, čekićem zatukao poznanika Ivicu Kralja u njegovoj obiteljskoj kući u koprivničkom prigradskom naselju Štaglincu, a potom ga još i opljačkao.

Branit će se neubrojivošću

- Osporit ćemo dokazima obranu optuženog koji tvrdi da je prethodno bio napadnut - rekla je nakon čitanja optužnice zastupnica javne optužbe, nakon čega je Ivan Štrkalj kazao kako se ne osjeća krivim.Podsjetimo, pokojni i Štrkalj znali su se otprije, a pretpostavlja se da je do sukoba došlo zbog presude suda u Koprivnici prema kojoj je Štrkalj zbog toga što je opljačkao I. Kralja, a novac mu nikad nije vratio, morao na godinu dana u zatvor.

Kako sumnja tužilaštvo, upravo je to bio razlog da se Štrkalj brutalno obračuna s nedužnim čovjekom.

Štrkaljov branitelj pak je kazao kako je njegov branjenik osoba s duševnim problemima i kako će obrana dokazati da nije ubrojiv, a prema tome niti kazneno odgovoran za djela za koja ga terete. Inače, prije početka rasprave psihijatrijski vještak Nenad Horvat utvrdio je kako je Ivan Štrkalj jedva raspravno sposoban.

- Njegovo psihičko stanje karakterizira velika zamorljivost i brzi pad pažnje, afektivno je prazan i tup, a to je sve posljedica traume mozga. Takve osobe mogu djelovati vrlo naglo, nestrpljivo i destruktivno - kazao je Horvat, koji sutkinji nije znao reći u kojem trenutku bi Štrkalj mogao “planuti”.

- To bi moglo biti za tri dana ili za tri minute i jako je nepredvidivo - kazao je Horvat.

Suze u sudnici

Na jučerašnjem ročištu svjedočio je i sin ubijenog Ivice Kralja, Alen Kralj. Prisjećajući se dana kada je zajedno s policijom pronašao mrtvo, izubijano tijelo oca na podu kuhinje, sin nije mogao suspregnuti suze, a dajući iskaz teško je i isprekidano disao.

Supruga osumnjičenog I. Štrkalja kazala je pak kako je “sve počelo prije 10 godina kada je njezin suprug doživio nesreću na radu”.

- Udarilo ga je vitlo u glavu i od tada se liječi od poremećaja sna, a dobio je epilepsiju. On je OK kao otac i prema meni - kazala je.

Štrkalj je cijelo vrijeme mirno i nepomično sjedio i gledao u jednu točku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije