Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASAKR BEZ POVODA

Strava u mirnoj Cumbriji: poludjeli taksist ubio 12 ljudi

Cumbria (1)
Foto: Reuters
1/4
02.06.2010.
u 23:17

Nitko ne zna što je mirnog 52-godišnjeg taksistu u sjevernoengleskom selu natjeralo da se vozi okolo pucajući iz sačmare; ubio je 12 ljudi, a ranio još 25 prije nego što je i sebi presudio

Sela u zabačenom kraju sjeverozapadne Engleske oko 560 kilometara od Londona zavijena su u crno. Ne samo naselja Whitehaven, Seascale i Egremont, nego i Engleska opće ne pamte takav zločin, najgori masakr na Otoku u zadnjih 15 godina.

Taksist Derrick Bird, miran čovjek omiljen od kolega, uzeo je iz neobjašnjivih razloga sačmaru i krenuo u kobnu vožnju po Cumbriji, pucajući an svakoga koga bi ugledao. Među žrtvama su jedna žena na biciklu, dvoje njegovih kolega u svojim taksijima, farmer koji je radio u polju...

Nakon višesatne smrtonosne vožnje, izbjegavajući naoružane ophodnje policije koja je dignuta na uzbunu, Bird je ostavio vozilo i krenuo pješice u divljinu. Njegovo tijelo, uz koje su bila dva vatrena oružja, policajci su našli u šumi na rubu Lake Districta, pitoresknog kraja popularnog za pješačke rute.

Troje od žrtava koje je ranio u bolnici su u kritičnom stanju, a policija forenzički obrađuje više od 30 mjesta zločina razasutih po cijeloj Cumbriji. Lokalni policajac Jamie Reed sve je sažeo u izjavi za BBC:

- Ovakve stvari jednostavno se ne događaju u našem dijelu svijeta. Mi imamo jednu od najnižih, ako ne i najnižu, stopu kriminala u zemlji.

 

Komentara 6

OB
-obrisani-
04:22 03.06.2010.

Lako je reci POLUDJELI....... ali je mnogo teze opisati sto se ustvari dogodi u takvim slucajevima....... Vise puta sam napisao da podsvijest svakog od nas nema razuma ( centar rezona nalazi su u domenu svijesti)....... dakle luda je ( iakoo ne mora biti).....Kad se vrata podsvijesti iz jednog ili drugog razloga otvore tada kazemo da je covjek poludio. Ovisno jesu li \"vrata\' samo odskrinuta ili sirom otvorena mjeri se stupanj ludila....Cak i u najtezim slucajevima ludila Ego se nalazi negdje u dubini podsvijesti neostecen. Ako pazljivo promatramo najteze slucajee 24 h dnevno ,primjetit cemo da Ego( svijest ) potpuno razuman ispliva na povrsinu barem minutu- dvije....Naravno da se to vrijeme moze produljiti

OR
orisis
09:06 03.06.2010.

trazhio je sve one koji nisu uzeli njegov taxi...

MA
marabunta
09:27 03.06.2010.

@ canajisraM, takve drogirane filozofe poput tebe treba skloniti na sigurno, vrapče na primjer....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije