Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hdz:

'Strategija obrazovanja Andersenova je bajka, ministar je lagao prosvjetarima'

Vedran Mornar
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
14.10.2014.
u 09:46

HDZ je komentirao jučerašnje izjave ministra Vedrana Mornara kako se nada rebalansu proračuna kako bi imao za plaće prosvjetara za prosinac

Nakon što je ministar obrazovanja Vedran Mornar jučer rekao kako se nada da će rebalansom proračuna dobiti novac za plaće za prosvjetne radnike za prosinac, iz HDZ-a poručuju kako su još prošle godine upozoravali kako je proračun Ministarstva znanosti i obrazovanja katastrofalno loš.

– Na vrijeme smo prošle godine točno naveli koliko sredstava će nedostajati samo na stavci za plaće. Da smo bili u pravu što se tiče proračuna, priznao je sada i aktualni ministar najavivši kako bi, ako rebalansom ne budu namaknuta sredstva, u prosincu prosvjetari mogli ostati bez plaće nakon što su prošle godine već ostali bez prijevoza, a pretprošle bez božićnice. Morao je priznati da je Vlada odnosno bivši ministar svjesno lagao Hrvatskom saboru, svim prosvjetnim radnicima i svim građanima Republike Hrvatske kada je u Saboru branio proračun svojega ministarstva – kažu iz HDZ-a, prozvavši sadašnju vladu za nekompetentnost.

Ističu kako pri kraju mandata i dalje optužuju HDZ za svoje neuspjehe te ironično dodaju kako se vjerojatno može uskoro očekivati da za pisanje i ne-provedbu mjera iz Plana 21 bude također optužen HDZ.

– Po njima epohalni dokument Strategija obrazovanja, znanosti i tehnologije u stvari Andersenova bajka. Deklamiraju fraze i obećavaju bajke koje ovih dana nastoje prezentirati u obliku Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, a u praksi Kukuriku čini sve suprotno – zaključuju iz u priopćenju HDZ-a, koje potpisuju Tomislav Đonlić, predsjednik Odbora za odgoj i obrazovanje te Radovan Fuchs, predsjednik Odbora za znanost i visoko obrazovanje.

>>'Nadam se blagom, malom, sitnom povećanju proračuna za obrazovanje'

>>'S Lalovcem sam načelno dogovorio rješavanje problema plaća prosvjetara'

>>Mornar: 'U ovoj godini izdvojili smo 51 milijun kuna što će biti dovoljno za sve potrebe'

Komentara 3

DU
Deleted user
12:38 14.10.2014.

Žao mi je što je gosp. Mornar upao među ovu šaku jada od ministara.Ni jedan, na čelu sa Milanovićem, mu nije ni do koljena.

KK
kroki.krokic1
11:06 14.10.2014.

pravi se javili, prosjek stručne spreme im je krivotvorena diploma, našim političarima zaista nije važno obrazovanje nacije jer što bi primitivcu nekakav intelektualac mahao pod nosom nekakvim vrijednostima u kojima se on ne nalazi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije