Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posljedice nevremena

Strašno nevrijeme pogodilo niz županija: Centar 112 u Krapini zaprimio više od 300 poziva

Zagreb: Posljedice nevremena u kvartu Središće
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/9
19.07.2023.
u 19:15

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više stotina poziva, a nevrijeme je zahvatilo i Međimursku, Krapinsko-zagorsku, Bjelovarsko-bilogorsku, Varaždinsku i Karlovačku županiju.

U nevremenu koje je pogodilo grad Zagreb ozlijeđeno je više osoba, a dvije osobe su smrtno stradale. Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više stotina poziva, a nevrijeme je zahvatilo i ostale županije. U Međimurskoj županiji je Županijski centar 112 Čakovec zaprimio je više desetaka poziva građana zbog granja na cestama, zasad nema dojava o većim štetama i problemima uzrokovanih nevremenom.

GALERIJA Olujno nevrijeme pogodilo Kutinu: Šteta je velika, vatrogasci pomažu ljudima

Zagreb: Posljedice nevremena u kvartu Središće
1/9

Olujni vjetar i jaka kiša pogodili su područje Krapinsko – zagorske županije. Županijski centar 112 Krapina zaprimio je preko 300 poziva zbog srušenog drveća na prometnicama i javnim površinama. Na više stambenih objekata vjetar je odnio krov. Uslijed snažnog vjetra došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom i to na područjima Kraljevca na Sutli, Huma na Sutli, dijelovima grada Zlatara, u Konjščini, Stubičkim Toplicama i Donjoj Stubici. Sve ekipe HEP-a su na terenu i otklanjaju kvarove.

Vjetar je raskrio obiteljske kuće u Klenovcu Humskom, Oroslavju i Humu na Sutli, kao i na gospodarskom objektu u Malom Taboru (Općina Hum na Sutli). Vjetar je i srušio stabla na prometnice u Klenovcu Humskom, Humu na Sutli, Kačkovcu i Strmcu Sutlanskom. Vatrogasne postrojbe su izašle na tehničke intervencije i otklanjaju nastalu štetu. O svemu je obaviještena i policija. Nevrijeme se smirilo oko 17:00 sati, navode iz Ravnateljstva civilne zaštite.

POVEZANI ČLANCI:

Županijski centar 112 Bjelovar je zaprimio više desetaka dojava zbog nevremena. Na području Čazme vjetar i kiša uzrokovali su rušenje stabala na javne površine i prometnice. Do sada su zabilježene četiri intervencije za raskriveni krov i stabla na cesti. Iza 16:00 sati područje županije zahvatilo je grmljavinsko nevrijeme praćeno vjetrom i kišom. Županijski centar 112 Varaždin je zaprimio više dojava o padu grana i stabala na prometnice, na A4 prije Brezničkog Huma u smjeru Zagreba, u Varaždinu na cestu Otok Virje-Virje Križovljansko, Žarovnica- Višnjica te u Purgi Bednjanskoj i Slivarskom.

Od 16:00 sati JVP je zabilježila 8 intervencija i to većinom zbog uklanjanja stabala i grana. U Novom Marofu i Trnovcu Bartolovečkom pali su kablovi s vodova električne energije. Nisu zaprimljene dojave o štetama na imovini građana ili poljoprivrednim kulturama. Županijski centar 112 Karlovac zaprimio je više stotina poziva zbog oštećenih krovova i porušenih stabala na području Grada Karlovca.

>> VIDEO Poplavila Ilica, građani se sakrivaju u tramvajima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije