Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nora šitum

'Strašni lav' danas bi slavio 15. rođendan. Roditelji se oglasili emotivnom porukom

nora šitum
Foto: Facebook/Zaklada Nora Šitum
1/4
25.05.2022.
u 10:05

Nora je bolovala od akutne limfoblastične leukemije, a za liječenje joj je trebalo gotovo 3,3 milijuna kuna

Nora Šitum, djevojčica čija je bolest ujedinila Hrvatsku, danas bi slavila 15. rođendan. Bolovala je od leukemije, a u humanitarnoj akciji skupljao se novac za eksperimentalno liječenje u Philadelphiji. 'Strašni lav' preminuo je 20. ožujka 2013. godine. 

Na Facebook stranici Zaklada Nora Šitum, emotivnom porukom oglasili su se i njezini rodiltelji.

Šetnja uz more, bezbrižno djetinjstvo... Onako kako to treba biti. Fotografirano netom prije nego je leukemija zauvijek promijenila naše živote. Danas bi slavila velikih 15. Sretan ti rođendan ljubavi. Vole te mama i tata ❤️

Podsjetimo, Nora je bolovala od akutne limfoblastične leukemije, a za liječenje joj je trebalo gotovo 3,3 milijuna kuna. U velikoj humanitarnoj akciji u samo nekoliko dana prikupljeno je osam milijuna i Nora je otputovala u Philadelphiju 7. veljače 2013., no zdravstveno stanje pogoršalo joj se nakon kemoterapije.

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Nakon Norine smrti njeni roditelji tražili su da im udruga "Hrabro dijete" solidarno isplati iznos od 4,388.224 kuna s pripadajućim kamatama, prikupljen u humanitarnoj akciji za liječenje njihove curice. Međutim, revizijski sud prihvatio je tumačenje nižestupanjskih sudova koji su zaključili da sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji ne predstavljaju ostavinsku imovinu korisnika, odnosno nisu nasljediva.

Komentara 2

MZ
milan.zoranovic
10:40 25.05.2022.

sjećam se jako dobro male Nore... i sam sam donirao nešto sitno, ali (što se kaže: "od srca"), ali ovi nadimci "Strašni lav" i slične bedastoće, jako mi dižu tlak.

AN
Anezka
15:54 25.05.2022.

Ovo sa potraživanjem novaca nakon njene smrti je...... katastrofa....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije