Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novac Udruzi Hrabro dijete

Roditeljima pokojne Nore Šitum ovrha, po 188.000 kuna na računima oboje

Ivica Šitum i Đana Atanasovska
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/8
13.10.2017.
u 19:30

Vrhovni sud prije više od dvije godine odlučio da s više od 4 milijuna kuna od akcije za Noru raspolaže udruga Hrabro dijete, ovrha tek sad

Ivica Šitum i Đana Atanasovska, roditelji preminule djevojčice Nore, morat će platiti gotovo 200 tisuća kuna zbog izgubljene tužbe. Šitum je na svojoj Facebook-stranici objavio da su ovršeni na taj iznos zbog sudskih troškova i kako po tome ispada da će u idućih desetak godina raditi za plaće “kriminalaca” iz udruge Hrabro dijete. Ujedno je ironično zahvalio sudovima u Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu na “uspješnoj suradnji s organiziranim kriminalom”. Neugodnim iznenađenjima, međutim, tu nije bio kraj.

Zbrka s iznosima

– Nakon što joj je odbijena kartica, supruga je u četvrtak na aplikaciji e-Građani vidjela da joj je račun ovršen na 188 tisuća kuna. Međutim, kada sam jučer ja otišao u Finu, vidio sam da je i moj račun ovršen na isti iznos, tako da sada ne znamo radi li se o 188 ili 376 tisuća, jer postoje dvije ovrhe. Kada smo prošli put ovršeni na 40 tisuća kuna, bilo je 20 tisuća na mom, a 20 na njezinu računu – kaže Ivica Šitum.

Vrhovni sud donio je prije više od dvije godine odluku da će s više od 4 milijuna kuna od humanitarne akcije za Noru Šitum do daljnjeg raspolagati udruga Hrabro dijete, ali ovrha je pokrenuta tek sad. Sud je prihvatio stajalište Županijskog suda u Slavonskom Brodu koji je odbio tužbeni zahtjev Atanasovske i Šituma, koji su tražili isplatu 4,39 milijuna kuna plus kamate, uz obrazloženje da sredstva nisu nasljediva. – Supruga i ja smo već tri-četiri godine u tome i postali smo doslovno bolesni.

Dokumenti postoje, svi znaju za njih i sve je razvidno, ali ako ih netko ne želi pogledati, ja tu više ne mogu ništa. Ovrhu su pokrenuli zato što su ljutiti zbog filma koji ih je prikazao u pravom svjetlu. Još čekamo odluku Ustavnog suda – ističe Norin otac. Kako bivši tajnik, a odnedavno i predsjednik udruge Hrabro dijete Haris Kapetanović jučer nije odgovarao na naše pozive, kontaktirali smo brodskog odvjetnika Miju Kladarića koji je u navedenim procesima zastupao udrugu.

Trag “duga” u Fini

On kaže da je udruga pokrenula samo jednu ovrhu, i to onu po presudi kojom se odbija tužbeni zahtjev Šitumovih za isplatu 4,39 milijuna kuna i po kojoj su obvezni platiti trošak u iznosu od 155 tisuća kuna. Drugu ovrhu, koja se odnosi na odluku kojom se odbija prijedlog Šitumovih za određivanje privremene mjere i po kojoj bi trebali platiti trošak u iznosu od 154 tisuće kuna, udruga još nije pokrenula.

– Udruga je ovrhu pokušala napraviti još lani, ali nisu dobro popunili obrazac pa je prijedlog odbijen. Pokušali su opet ove godine, ali tek su sada, iz trećeg pokušaja, ispravno popunili obrazac i odluka je prihvaćena, a računi Šituma i Atanasovske blokirani. Iz udruge su me izvijestili da o prethodnim pokušajima postoji trag u Fini – rekao je Kladarić.

Komentara 3

OS
osica
14:14 14.10.2017.

Ne zanimaju me oni ni njihove ovrhe. To je za mene "pase". Bilo je zbilja dosta. No, tko je platio famozni uradak samoreklame i poštenja i pljuvanja po drugima ..bez argumenata, već pričam ti priču , Zu ber ili oviovi ? E treba znati kada treba stati, a oni to nikad ne znaju i..... trebao bi to biti kraj priče za javnost. Koliko je blokiranih u Hrvatskoj ? Pa ako su ovi blokirani jer, " su htijeli naše novce i nakon tragedije svoge curice", umjesto da ih velikodušno prepuste drugoj bolesnoj djeci, imajući empatije za iste, jer su to iskustvo sami iskusili , neka su . Mislim da su dosta medijskog prostora već dobili i neka žive svoj život bez nas. Koga to uopće više zanima, osim njihovih prijatelja, a dalje neću nagađati.... ?

Avatar indigo25
indigo25
19:52 13.10.2017.

hahahah... kriminalci na hrvatski način. Pa što im još hoćete napravit, nejbolje bi bilo da ih plenković osobno pogubi na markovom trgu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije