Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koalicija

Bernardić i Beljak potpisali sporazum: 'Ovo je početak saveza za promjene'

Krešo Beljak i Davor Bernardić
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
1/6
31.05.2017.
u 14:16

Danas su u Orahovici predsjednik HSS-a Krešo Beljak i predsjednik SDP-a Davor Bernardić potpisali koalicijski sporazum

Danas su u Orahovici predsjednik HSS-a Krešo Beljak i predsjednik SDP-a Davor Bernardić potpisali koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na sljedeće parlamentarne izbore.

Osim suradnje na državnoj razini, i HSS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Orahovice Ana-Marija Petin može računati na podršku SDP-a.
 
– Ovo je nastavak suradnje između dvije važne i velike hrvatske stranke. Često znam reći da u Hrvatskoj ima mnogo stranaka i da sve mogu na ovaj ili onaj način surađivati. No, postoji jedna stranka s kojom se ne može surađivati, svi mi znamo o kojoj je riječ, ona poznaje samo sebe i svoju politiku. Ona je duboko protkana u hrvatskoj birokraciji, centralizmu, svemu lošem što se dogodilo u našoj zemlji, a naročito u Slavoniji i toj stranci treba stati na kraj – poručio je predsjednik HSS-a. 
 
– Treba stvoriti veliki progresivni politički blok koji će se boriti za decentraliziranu Hrvatsku, kojoj će uzor biti Austrija, Švicarska, kojoj se neće moći dogoditi da ovisi o jednom poduzeću ili jednom čovjeku – zaključio je Krešo Beljak.


 

Na promjene je pozvao i Davor Bernadić: – Danas počinje početak saveza za promjene, saveza za Hrvatsku jednakih mogućnosti, za moderniju i napredniju Hrvatsku.

– Ovo je potvrda strateškog partnerstva s HSS-om koje je jednoglasno potvrdilo predsjedništvo SDP-a Hrvatske, a potvrdu će donijeti i Glavni odbor kada izbori budu. Naravno, sljedeći tjedan očekujemo i rasplet ove krize koja je pogodila Hrvatsku – poručio je predsjednik SDP-a iz Orahovice.


 

Komentara 32

ZA
zakrapina
14:39 31.05.2017.

Sponzor ove koalicije je lokalni kriminalni tajkun Želimir Kodrić. USKOK ima protiv njega hrpu dokumentacije o njegovim kriminalnim radnjama, ali ga ne diraju, zašto? USKOK-om i DORHom vladaju SDP kadrovi, zato je Beljak uz SDP, zna da njaga i Kodrićaa nitko neće dirati dok su uz SDP. To vam je cijela istina o koaliciji SDPa i Beljaka.

MI
Mimizo
14:22 31.05.2017.

bero dijeli mandate na neviđeno kada još hns dobije 10 mandata opravdano se pitaju u partiji hoće li njima išta ostati hahahaha koliko je dobio kazetofona od beljaka za tih 6 mandata

Avatar Hummer
Hummer
14:34 31.05.2017.

Kakva je to vazna i velika HSS stranka.... Pa oni jedva prodju izborni prag... Toliko o saveznicima nekakvog SDP-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije