Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINANCIAL TIMES

Strani mediji: Predsjednik Europskog vijeća vrlo lako bi mogao biti Plenković

Plenković
Foto: Reuters/Pixsell
28.06.2019.
u 20:54

Prema pisanju Financial Timesa unutar europske politike trebalo bi doći do kompromisa kojim bi Europsku komisiju preuzeo Timmermans, Plenković Europsko vijeće, a na mjesto predsjednika Europskog parlamenta trebao bi zasjesti Manfred Weber

Frans Timmermans, spitzenkandidat europskih socijalista, isplivao je kao vodeći kandidat za preuzimanje Europske komisije, u mogućem kompromisnom dogovoru europskih dužnosnika po kojem je hrvatski premijer Andrej Plenković jedan od izglednijih kandidata za preuzimanje Europskog vijeća, piše u petak Financial Times. 

Manfred Weber, vodeći kandidat Europske pučke stranke (EPP) za predsjednika Komisije, postao bi predsjednik Europskog parlamenta, piše FT pozivajući se na više diplomata. 

Razgovori europskih čelnika o raspodjeli pozicija u EU-u odvijaju se iza kulisa summita G20 u Osaki, a sve bi trebalo biti finalizirano na summitu EU-a u nedjelju u Bruxellesu.

"Nedjeljni summit će biti o tzv. planu Timmermans", rekao je jedan diplomat.

Po tom planu, EPP će dobiti mjesto predsjednika Europskog vijeća, a vodeći kandidati za to su hrvatski premijer Andrej Plenković i rumunjski predsjednik Klaus Iohannis

Marija Pejčinović Burić primila čestitke od članova Parlamentarne skupštine Vijeća Europe

Komentara 44

BU
burza
22:43 28.06.2019.

Opet proradili jalni komentari

Avatar prahrvat
prahrvat
06:50 29.06.2019.

Teško ćemo više ikad imati ovako dobru ekipu na vlasti. Zato je i ekonomija krenula. ali nama treba narodsko "udri mujo u tamburu" - zekanovicu ministarstvo prosvjete, peri kovacevicu pravosuđe etc.

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
01:51 29.06.2019.

Napredan svijet cijeni intelektualce, na balkanu ih mrze i tjeraju van.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije