Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznajmljivačica s Lastova
Povratak na članak

'Stranci se žale da je u Hrvatskoj skupo kao kod njih, pa zašto bi i bilo jeftinije?'

Vidjela sam u nekim zemljama kako izgledaju overturizam i nepovratno uištena obala. Tako nešto ne smijemo riskirati. Problem je možda što smo u jednoj godini imali masovno dizanje cijena, a da, pri tom, nisu svi to opravdali i kvalitetom svoje usluge, smatra Dajana Brajčić Jurica.

Komentari 33

ED
edgar2
18:52 02.03.2024.

Posve je legitimno tražiti i prosječne europske plaće, ako ćemo već imati europske cijene!?

VL
Avatar Bill Carson
Bill Carson
18:53 02.03.2024.

Zašto bi bilo jeftinije? Jer prosječni Hrvat ima niski životni standard pa stranci očekuju da je ponuda prilagođena domaćim gostima.

VL
GO
Gof33
19:28 02.03.2024.

Ma najbolje je da nam truristi pošalju novce i da ne dođu. Inače Lastovo je super, pogotovo infrastruktura i zdravstvena skrb. Ako vam se nešto, ne daj Bože, dogodi i trebate zdravstvenu ili pravnu pomoć želimo puno sreće a možda i bude kao na Azurnoj obali. Tako da je u redu da su cijene kao u Beču ili na otočju Capri. Ali ako će joj netko platiti što ova mustra traži zašto ne. Tržište je slobodno.

VL
TH
than
20:07 02.03.2024.

I na zapadu se gleda svaki euro te akcije. Tako da se na akcijama daju uloviti i egzoticne destinacije po cijene hrvatskih. Da ne govorimo da je temperatura na obali u srpnju i kolovozu postala poprilično nezdrava posljednjih godina, tako da će vrlo brzo ta dva mjeseca postati jedna velika rupa. Ali ovaj njen komentar opisuje zašto ljudi odlaze iz Hrvatske. Zato što si prosječan čovjek sve manje može toga priuštiti, budući da su cijene svega prešišale i one na zapadu.

VL
Avatar barba_arba
barba_arba
21:07 02.03.2024.

Drugovi i drugarica, Hrvatska nudi svoje usluge uglavnom u srpnju i Kolovozu . To vam je period kad u Europi manje više svi imaju litnje vakance. I molin vas du usporedite cijene u tom razdoblju sa prosječnim hotelima u Španjolskoj,, Italiji, Turskoj, Tunisu…. ( iberostar). Ne uspoređivati kruške i jabuke, a u ostalom Falkensteiner je uljuđena europska kuća, pa kad on bude nudija u Kolovozu smještaj za 5-članu obitelj 7 dana za 500 Eura, onda ću i ja.

VL
DU
Deleted user
18:29 02.03.2024.

Možda zbog toga što je kod nas prosječna plaća 1100 eura. Pa nisu samo stranci turisti.

VL
Avatar Make my day
Make my day
18:59 02.03.2024.

Ja bi pitao drugaricu poduzetnicu da li svojem osoblju daje balkanske plaće ili europske plaće? Zašto bi uz balkanske plaće imala europske cijene?!? Hrvatska nije jedan otok pa ako netko baš želi doći na njega neka to masno plati. Hrvatska nudi gotovo 6.000 kilometara obale, prema tome to je velika ponuda koja ne mora biti skupa. O logici "bolje uz visoke cijene imati manje gostiju" - što kad bi se tom logikom držali svi: benzinske, Konzumi, tržnice, mesnice, kafići, restorani, bazeni, dvorane, pekarnice, apoteke... svi oni da udvostruče cijene i kažu više nam se isplati manje gostiju uz veće cijene?!? A o velikim poduzetnicima koji se čude što ne mogu naći radnu snagu za rad na dva mjeseca (a nakon toga ih nije briga šta je sa tim ljudima) ne treba trošiti riječi.

VL
5S
505.scrtom
20:49 02.03.2024.

veli zašto bi bilo jeftinije. pa valjda zato što su u hrvatskoj manje plaće nego na zapadu. prema tome trebalo bi bit jeftinije.

VL
GO
Gof33
19:18 02.03.2024.

Gdje si po Austriji bio da znaš usporediti njihovih 4 s naših 2 zvjezdice? Da Beč je kao Lastovo pa je u redu da imaju i iste cijene.

VL
XM
Xman
18:34 02.03.2024.

Jedina prednost hrvatske je blizina i sigurnost za evropske turiste .Nasi bi htjeli da se za dva mjeseca namire i da ostatak godine igraju dzepni bilijar.Dvanaes dana u Mexiku se moze naci za 1700 eura i sve ukljuceno a daa negovorim o Turskoj ili nekim drugim destinacijama .Definitivno cijene u hrvatskoj su prenapuhane .

VL
IV
IvicaKerempuh
22:09 02.03.2024.

Samo dalje tako, za par godina ih nema više....a Hrvati ne zarađuju toliko. Tko bu vam onda došao???

VL
LO
Lokić
00:42 03.03.2024.

Njima skupo, a što nama,radnicima i umirovljenicima ostaje. Brojimo svaku kunu, mladi zbog njih, napuhanih cijen nekretnina ne mogu platiti i osnovati dom i obitelj. Hrvatska država nema viziju ni empatiju prema svom narodu. Otuđila se od naroda. Ne vidimm bolju budućnost.

VL
DO
doktorica
08:41 03.03.2024.

to je još jeftino,imate UK. gdje je na nekoj vrištini kuća za najam 250i više eura po osobi,u Austriji gdje je 200Eura po OSOBI.

VL
BJ
bjmaro
19:34 02.03.2024.

Razumno priča ova gospođa. Lani znači nije dizala cijene i obitelj živi od turizma. Konkurencija će biti sve veča ,a renta koju su imali zadnje 2 godine će se istopiti i odlučivati će cijene i kvaliteta

VL
GN
gnoj
20:45 02.03.2024.

Gospođo kod nas bi trebalo biti barem duplo jeftinije nego kod njih jer su naši prihodi trostruko manji nego kod njih ali vi ste lakomi i to malo gostiju čete izgubiti !

VL
ZA
Zaništa
14:56 05.03.2024.

Iz dugogodišnje turističke prakse pouzdano znam - stranci ( Amerikanci i EU građani) se ne bune jer im je sve super i još uvijek jeftinije nego kod njih. A oni koji se bune su profesionalni HR kritičari i sirotinja izz zemalja okruženja koji nikako da otežale što more više nije zajedničko ( kao da je ikad bilo).

VL
RE
realisticki
07:08 03.03.2024.

U ovim komentarima nigdje tvrdih desničara, pa da rade usporedbe sa turizmom u vrijeme "komunjara": Tada su postojale dvije ozakonjene hotelske cijene po kojima su domaći turisti plačali znatno manje za boravak pod istim uvijetima.

VL
RA
Raptor
08:52 03.03.2024.

Ključna riječ za većinu problema u Hrvatskoj je "pohlepa". Zbog pohlepe i nefunkcioniranja institucija, obala je već dobrim dijelom devastirana. Mogli ste vidjeti neki dan na tv nevjerojatne snimke perjanice hrvatskoga turizma Istre i kilometre devastirane obale, izbezoniranih mulova, stepenica koje vode u more, platoa za sunčanje. Uništeno je pomorsko dobro. Tamo je na vlasti jedna ista stranka 30 gidina. Dopustili su uništavanje pomorskog dobra. Ne poduzima se ništa da se to zaustavi i vrati u prvobitno stanje. To je zločin protiv Hrvatske i protiv budućih naraštaja. Razlika između državnika i političara je u tome što državnik promišlja strateški i donosi odluke u korist budućih naraštaja. Političar od danas do sutra i ne vidi dalje od trajanja mandata. A to je zato jer političar može biti svatko, nema krterija, možete biti isuđivani, nepismeni, psihički bokesni, sigurnisno neprivjereni. Ali devadtirana su i druga područja, posebno na obali. Svugdje pohlepa i njena sestra korupcija. Bagra prodaje oca i mater za šaku eura. Ali sve ima svoj kraj. Kad se pristor devastira i resursi ne budu više atraktivni, slijedi razdoblje siromaštva i panike. Samo u Istri ima oko 30000 nekretnina u vlasništvu stranaca. Većina bespravnih. To je slika našeg turizma. To su naši državnici, to mi nazivamo domoljubljem. Živjela pohlepa.

VL
PV
prcko.vita
18:32 02.03.2024.

Mi u Hrvatskoj se žalimo da su nam plaće iste kao u Austriji, pa zašto ne bi bile. Toliko o logici.

VL
KI
kingtom
10:09 03.03.2024.

Cijene su uglavnom kod nas takve na obali da za istu lovu možeš kupiti avio karte za bilo gdje u EU, uzeti u najam auto i putovati po EU kamo ti srce želi. Za iste pare u HR ne dobiš ni auto ni avio karte već gužvu, vrućinu i precijenjene cijene smještaja uz jutarnju borbu da možda dobiš komadić pretrpane plaže. .

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.